Manifestacija "Dani porodice" održana je u Perlezu, kod Zrenjanina četvrti put.

Manifestaciju je otvorio predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, poručivši da smo kao narod dužni prema potomcima da čuvamo Srbiju.

Ovoj manifestaciji prisustvovala je i ministarka za brigu o porodici i demografiji Milica Đurđević Stamenkovski koja je istakla da je u 21. veku porodica naš najvažniji nacionalni interes, a demografska obnova najznačajniji nacionalni zadatak. Ispred Grada Kruševca, „Danima porodice“ prisustvovala je Snežana Aleksić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti.

premijer-vucevic-u-perlezu.jpg
Grad Kruševac 
foto: Grad Kruševac

-Pronatalitetne mere Vlade Srbije poslednjih godina daju rezultate, kao što su povećanje roditeljskog dodatka, subvencije za majke, podrška ženama preduzetnicama i porodicama na selu, podrška bračnim parovima u procesu vantelesne oplodnje i drugo. Vlada Srbije će podržati svaku porodicu u zemlji, ali i da svi zajedno moramo raditi na oporavku i podizanju naših izvornih vrednosti, istakla je resorna ministarka.

Ugledni gosti su obišli štandove na kojima su predstavnici lokalnih samouprava predstavili svoje mere pronatalitetne politike, a održane su i razne aktivnosti kao što su dečija trka „Trčim stazu za tatu i mamu“, Bazar zdravlja, takmičenje u pecanju, puzijada za bebe, kao i folklorni festival, koji je okupio veliki broj učesnika.

Grad Kruševac DANI PORODICE U PERLEZU: Kruševac se lepo predstavio na tradicionalnoj manifestaciji

U ima grada Kruševca prisustvovala je pomoćnica gradonačelnika Snežana Aleksić, koja je razgovarala sa predsednikom Vlade i ministarkom za brigu o porodici.

- Kruševac vredno i predano radi na sprovođenju mera populacione politike, kao i da pruža podršku roditeljima u rađanju i odgajanju dece i njihovom obrazovanju. Mere koje Grad Kruševac sprovodi u okviru populacione politike su: poklon čestitka za decu rođenu 1. januara, poklon čestitka za svu novorođenčad, kao i za trećeg, četvrtog i svakog narednog đaka; novčanu pomoć porodici za treće, četvrto i peto dete po rođenju, kao i novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama i mladim bračnim parovima za vantelesnu oplodnju; poklon paket za đake prvake (prvanka i poklon čestitka) i prevoz materijalno ugroženih učenika svih srednjih škola, istakla je gospođa Aleksić. Grad Kruševac se predstavio na štandu u saradnji sa Turističkom organizacijom Kruševac, PU „Nata Veljković“ i JKP „Kruševac“.