U Beogradu je organizovana svečanost povodom zvaničnog početka saradnje sa izabranim gradovima i opštinama u okviru projekta "Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji" koji sprovodi "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH".

Grad Kruševac je jedna od 20 lokalnih samouprava koja je izabrana za učešće u projektu "Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji", čiji je glavni cilj jačanje socijalnog i ekonomskog uključivanja žena i drugih osetljivih grupa.

- Projekat je usmeren na sledeće mere: pružanje integrisanih usluga socijalne zaštite u odabranim lokalnim samoupravama, uspostavljanje struktura za promovisanje ekonomskog uključivanja i osnaživanja žena, jačanje kapaciteta u oblasti antidiskriminacije i povećanje koherentnosti politika za inkluziju. Projekat podržava 20 jedinica lokalne samouprave kroz razvoj kapaciteta, umrežavanje i finansiranje uspostavljanja i pružanja integrisanih usluga socijalne zaštite, ekonomskog uključivanja i rodne ravnopravnosti - kaže Snežana Aleksić, zamenica načelnice Gradske uprave.

projekat-ucesce-krusevca.jpg
Grad Kruševac 
foto: Grad Kruševac

Događaju su prisustvovali Ambasada Savezne Republike Nemačke, Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost, prevenciju nasilja nad ženama i ekonomsko i političko osnaživanje žena Tatjana Macura, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i drugi partneri na projektu.

U ime grada Kruševca su svečanoj ceremoniji prisustvovali pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti Snežana Aleksić, zamenica načelnice Gradske uprave Ivana Pajić i šefica Službe za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Zorana Pavlović.

Kurir.rs