LOZNICA – Ni hladnoća kad joj vreme nije, ni olovno preteće nebo nisu sprečili najodvažnije ljubitelje biciklizma da danas provozaju rekreativnu vožnju ”Pokreni točak zdravlja” od Loznice do Tršića koju je priredila Turistička organizacija grada Loznice (TOGL).Tradicionalna vožnja dan uoči završene svečanosti Vukovog sabora okupila je četrdesetak biciklista različitih uzrasta, a bilo je i tata i mama koji su se vozili sa svojim naslednicima.

Osim vožnje učesnicima je prijala i pauza u Klupcima gde su se okrepili pitama sa 14. ‘’Pitijade’’, a u Tršiću su im, kao i na prethodnimn vožnjama, priređena zanimljiva nadmetanja u tri discipline. Najuspešniji su dobili prigodne nagrade, a svi učesnici današnje vožnje dobili su, na samom startu ispred Vukovog doma kulture u Loznici, odgovarajuće poklone korisne ljubiteljima pedalanja. TOGL je uspela da pre odlaska do Tršića realizuje i ’’vožnju biciklićima’’ za mališane tako da loše vreme nije pokvarilo manifestaciju.

Učesnici rekreativne manifestacije “Pokreni točak zdravlja” imali su do cilja pratnju saobraćajne policije i sanitet, a na kraju su uspeli da završe vožnju bez kapi kiše.