LOZNICA - Zbog najave loših vremenskih prilika za danas, olujnog vetra i pljuskova, program završne svečanosti 91. Vukovog sabora umesto na Saborištu u Tršiću biće održan u Vukovom domu kulture u Loznici, saopšteno je jutros iz Centra za kulturu ‘’Vuk Karadžić’’.

Kako je ranije predviđeno ovogodišnji besednik je ministar kulture Nikola Selaković, a u nastavku programa biće izveden program ‘’Oda Branku Radičeviću’’ povodom dvestote godišnjice rođenja ovog velikog srpskog pesnika.

Kurir/T.Ilić loznica--vukov-dom-kulture.jpg

Završnim programom stavlja se tačka na programe 91. Vukovog sabora koji je prošlog ponedeljka i otvoren Vukovom domu kulture. Ovo, inače, nije prvi put da se završna svečanost neće održati na Saborištu jer je i pre nekoliko godina zbog slične situacije, najave obilnih padavina, program bio premešten tada u prostor Vukove spomen škole u Tršiću.

Da će lokacija završne svečanosti biti promenjena moglo se nasluti pošto se u petak uveče oglasio Gradski štab za vanredne situacije saopštenjem u kome, pored ostalog, apeluje na građane da posebno u periodu kada je najavljen jak olujni vetar, koji može ugroziti njihovu bezbednost, bez preke potrebe ne napuštaju svoje domove i vreme ne provode na otvorenom prostoru.

Završna svečanost u Vukovom domu kulture počinje u 12 časova.