Zaposleni u „Fijatu“ za male pare mogu pojesti obrok koji se sastoji od supe, glavnog jela, salate i kolača ili voća

KRAGUJEVAC - Alal vera.
U fabrici „Fijat automobili Srbija“ u Kragujevcu juče je počela da radi kantina za ishranu zaposlenih, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 8,5 miliona evra.

U pet restorana i kuhinji svakog dana se priprema oko 3.000 obroka za zaposlene i goste kompanije u Kragujevcu, a tokom vikenda radnici će na raspolaganju imati i sendviče.

- Jelovnik je odabran i definisan sa stručnjacima iz Torina kako bi zadovoljio potrebe radnika za energetski vrednom i uravnoteženom ishranom, a prostudirali smo i kakve su potrebe ishrane ljudi u Srbiji - rekao je novinarima direktor FAS Antonio Čezare Ferara.

On je naveo da se vodi računa i o posebnim potrebama zaposlenih koji uzimaju vegetarijansku hranu, onima koji su na dijeti ili poste. Obrok se sastoji od jedne supe ili čorbe, glavnog jela po izboru - kuvanog, sa roštilja ili pice i paste - salate i kolača ili voća.

Cena obroka koju plaćaju zaposleni je 35 dinara, a FAS po svakom obroku pokriva razliku troškova do šest evra. Prema rečima Antonija Čezare Ferare, FAS svakog dana za obroke ima troškove od 10.000 evra.

Priprema hrane u FAS poverena je firmi „Selko“ iz Vršca, koja radi ketering za „Filip Moris“, NBS...

(N. K.)