ŠID - U gimnaziji u Šidu danas je došlo do neprijatne situacije kada je oko 20 učenika moralo da ostane ispred škole zbog novih mera zaključavanja vrata nakon školskog zvona.

Roditelji su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog toga što su njihova deca ostala na kiši, dok su autobusi kasnili, a direktorka škole nije bila prisutna.

Prema novim pravilima, vrata škole se zaključavaju odmah nakon što zvono označi početak nastave, što znači da učenici koji se zateknu izvan škole nakon tog vremena ne mogu ući na časove.

Ova odluka je uvedena u cilju smanjenja kašnjenja i unapređenja disciplina među učenicima, ali je danas naišla na ozbiljan otpor. "Naša deca nisu kasnila jer ne žele da idu u školu ili iz nekog sličnog razloga. Kiša pada, a autobusi kasne. Kasnili su samo jedan minut," izjavio je jedan od roditelja.

"Ovo je neprihvatljivo. Deca su stajala napolju na kiši, a ni direktorica škole nije bila prisutna da pomogne u ovoj situaciji", tvrdi jedan od roditelja. "Kada su roditelji obavestili predsednika opštine o situaciji, škola je ponovo otvorena kako bi deca mogla da uđu.

'Kontaktirali smo predsednika opštine jer se u Šidu svi znamo, pa tako imamo i njegov broj telefona. Srećom, pomoć je stigla na vreme,' dodao je roditelj." Roditelji su naglasili da podržavaju inicijativu škole da se uvedu mere za smanjenje kašnjenja, ali ne podržavaju način na koji su te mere sprovedene, naročito kada se to odražava na decu koja nisu odgovorna za kašnjenje autobusa ili druge vanredne okolnosti.