Putnici koji koriste usluge Srbija voza suočavaju se sa neočekivanim problemom – skupljim kartama ukoliko ih ne kupe pre ulaska u voz.

Srbija voz apeluje na putnike da svoje karte nabavljaju na šalterima ili putem mobilnih aplikacija kako bi izbegli dodatne troškove, koji mogu iznositi i do 500 dinara više. Tako, na primer, karta na relaciji Sremska Mitrovica – Beograd koja na šalteru košta 540 dinara, u vozu može dostići cenu od 1.040 dinara ukoliko se kupi kod konduktera.

Međutim, problem nastaje kada su šalteri zatvoreni, a putnici primorani da kartu kupe po višoj ceni. Jedan od putnika iz Sremske Mitrovice, koji je želeo da putuje za Beograd, suočio se sa upravo takvom situacijom.

„Krenuo sam za Beograd u petak i nisam mogao da kupim kartu na šalteru. Ne znam zašto nije radio, iako piše da radi do 14.30 časova. Morao sam kupiti kartu u vozu i platiti dodatnih 500 dinara. Ako već naplaćuju doplatnu kartu, valjda bi šalteri trebali biti dostupni“, kaže jedan od putnika iz Sremske Mitrovice.

blagajna 2.jpg
Kurir/D.Š. 

Prema informacijama sa blagajne železničke stanice, šalter je zatvoren posle 14.30 časova zbog opravdanog odsustva zaposlenih iz druge smene, za koje nije obezbeđena zamena.

Srbija voz, sa svoje strane, apeluje na putnike putem flajera da karte kupuju i putem mobilnih aplikacija, gde mogu ostvariti popust od 10 odsto, čime bi izbegli dodatne troškove i nepotrebne komplikacije. Iako ova opcija postoji, mnogi putnici i dalje preferiraju kupovinu karata na šalteru, gde u poslednjih nekoliko dana u Sremskoj Mitrovici nailaze na zatvorena vrata.