LOZNICA - Do kalendarskog početka nove grejne sezone ostalo je nešto manje od mesec dana, a iz lozničkog JKP ‘‘Toplana’‘ poručuju da će je dočekati potpuno spremni. Obavljaju se završne pripreme, kontrole, pregledi i eventualne intervencije gde za tim ima potrebe, a sve će biti blagovremeno završeno tako da, ako bude i odgovarajuća temperatura, grejanje startuje 15. oktobra.

Iz ‘‘Toplane’‘ kažu da njihovi korisnici mogu spokojno čekati novu grejnu sezonu i da će ponovo imati redovnu i kvalitetnu isporuku toplotne energije. Korisnike osim toplih stanova i poslovnih prostorija najviše zanima i po kojoj ceni će im biti toplo. ‘‘Toplana’‘ od 2013. godine nije menjala cenu, a hoće li to učiniti ove sezone za sada nije poznato.

Preduzeće će napraviti kalkulacije, ali od osnivača, odnosno lokalne samouprave zavisi hoće li posle decenije mirovanja doći do promene cene, ili sve ostaje po starom. Prošla sezona počela je 16. oktobra, a režim rada bio je usklađen sa spoljnim temperaturama
koje su bile više od uobičajenih za taj deo godine.

Pošto je proleće malo kasnilo radijatori su ‘‘radili’‘ jedanaest dana duže od kalendarski predviđenog roka i definitivno su ohlađeni tek 26. aprila, a nešto duže grejanje postalo je poslednjih godina gotovo redovna pojava.

Inače, loznička ‘‘Toplana’‘ greje oko 600 jedinica poslovnog prostora i oko 2.900 stanova, što je ukupno
oko 242.000 kvadratnih metara. Od predstojeće zime grejaće još oko 2.500 kvadrata novih objekata, a
među njima bi trebalo da bude i nova fiskulturna sala lozničke Gimnazije ‘‘Vuk Karadžić’‘ čije je
priključenje na mrežu u toku.