Poznata "podrinjska lepotica" Banja Koviljača u nedelju će biti prestonica smeha, šarenih kostima, maski i dobrog raspoloženja kao domaćin 11. Međunarodnog Kraljevskog karnevala. Očekuje se dolazak oko 500 učesnika iz zemlje i inostranstva, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i BiH.

Najavljeno je učešće karnevalske grupe iz Loznice, u kojoj će biti deca iz obdaništa, škola i plesnih klubova, kao grupa iz naših karnevalskih gradova - Beograda, Šapca, Leskovca, Bele Crkve, Vrnjačke Banje, Pančeva i Vršca. Zvanično otvaranje manifestacije predviđeno je u 14 časova, a dva sata kasnije počeće karnevalski defile i nastupi grupa u centralnom delu banjskog parka gde će, osim maštovitih kostima i maski pokazati i uvežbane koreografije.

BANJA KOVILJAČA -Kod Kur-salona.JPG
Kurir/T.I. 

Kao i ranijih godina organizator manifestacije je Udruženje građana "Kraljevski karneval" Banja Koviljača, a pokrovitelj Grad Loznica. Kako kažu, cilj ove manifestacije je sticanje novih prijateljstava, uspostavljanje veza, sa željom da ovakva druženja postanu prepoznatljiv i neizostavan deo turističke ponude Banje Koviljače, a ovaj karneval bude promoter Loznice i Srbije.

BANJA KOVILJAČA - Jedanaesti karneval.jpg
Kurir/T.I. 

Inače, Grad Loznica i Kraljevski karneval su članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova u A kategoriji.

Kurir.rs/T. Ilić