Suša se potrudila da doskoči i vrednim uzgajivačima džinovskih ludaja. Na 39. „Danima ludaje“, turističkoj manifestaciji, na kojoj se biraju najteže i najduže ludaje, apsolutni rekordi nisu oboreni.

Tibor Kokai iz Mađarske, ponovo se u Kikindu pojavio sa dve narandžaste debeljuce. Nagrade nisu izostale jer su u konkurenciji bile samo tri teškašice. Prvo mesto, pehar i ček na 100.000 dinara, Tiboru su pripali za bundevu tešku 472, 5 kilograma:

-Seme od prošlogodišnje rekorderke posadio sam 7. aprila i negovao 110 dana. U odnosu na izgled i zapreminu, očekivao sam da bude bar 200 kilograma teža od onog što je pokazala vaga. Međutim, tropske temperature su uticale na razvoj biljke. Narasla je dovoljno, ali nema težinu, iako smo je redovno zalivali - rekao je Kokai i dodao da je ovogodišnju pobednicu, tokom poslednjih 49 dana, napala i bolest.

Kurir/S.U. Pobedio Tibor Kokai iz Mađarske

On je prošle godine postavio apsolutni rekorder sa bundevom od čak 865,5 kilograma. Priželjikao je da u Kikindu donese još težu, ali će to morati da ostavi za neki drugi put.

Melinda Kokai, Tiborova supruga, osvojila je drugo mesto i 60.000 dinara sa bundevom teškom 446 kilograma. Đorđu Vukadinoviću iz Bačkog Jarka, pripalo je 40.000 dinara za 306 kilograma tešku bundevu.

Slavili i Kikinđani

U kategoriji najdužih ludaja, pobeda je pripala Gordani Lazić iz Kikinde:

- Lepo je počela da raste, a onda u jednom trenutku stala. Dugačka je 334, 5 centimetra. Zbog bojazni da će pući i da će je vetar polomiti, dešavalo se da cele noći dežuram- ispričala je ona. Drugo mesto zauzeo je Milivoj Popov (311,5 cm), a treće mesto Branislav Majkić (276 cm). Rekord i dalje drži Milan Vučen iz Kikinde, sa tikvom dugačkom 366 centimetara, a postignut je 2019.

Kurir.rs/Saša Urošev