Manifestacija koja ima u fokusu porodicu organizuje se u Sremskoj Mitrovici po peti put i donosi bogat program za najmlađe. Jedan od događaja biće i predstava „Ekološka bajka“, zakazana za 12 časova.

Ova predstava će deci na zabavan način približiti važnost očuvanja životne sredine, istovremeno podstičući njihovu kreativnost i ekološku svest. Osim toga, deca će se moći oprobati u raznim sportskim igrama i uživati na vazdušnom toboganu, dok će ih „Boom“ animatori zabavljati kroz celodnevne aktivnosti.

Ova manifestacija, koju su podržali Grad Sremska Mitrovica i Udruženje „Mostovi na Drini“, pruža priliku porodicama da provedu kvalitetno vreme zajedno, uživajući u bogatom programu i veseloj atmosferi.

Večernji deo programa donosi projekciju dečjeg filmskog hita „Mačke u muzeju“, koja će početi u 19 časova.

Kurir/D.Š. Dan porodice

Biljana Matić, aktivistkinja Mesne zajednice, ističe značaj ovog događaja: „Ovo je peta godina kako organizujemo manifestaciju Dan porodice. Kao što vidite, i ove godine smo se potrudili i zajedno, složno, kao uigran tim, pripremili sve. Želimo da proslavimo ovaj dan jer je Dan Porodice izuzetno važan. Porodica je osnova svega i važno je da negujemo prave vrednosti i tradiciju. Mislim da ne postoji bolje mesto za to od ovog ovde, u porti crkve Svetog Petra i Pavla, zajedno sa svim našim učenicima.“

Organizator manifestacije je Mesna zajednica u saradnji sa Udruženjem „Mostovi na Drini“. Cilj manifestacije je da neguju prave vrednosti, jer porodica je stub svakog društva. „Treba od malih nogu učiti decu šta je porodica, koliko je ona važna i da je zajedništvo na prvom mestu. Danas smo ovde da slavimo te vrednosti, da se družimo i zajedno učimo šta znači biti deo jedne porodice,“ dodaje Matić.

Kurir.rs/Dijana Šćekić