Saopštenje JKP Stadion Subotica, oko tvrdnji roditelja da su se deca otrovala hlorom, posle treninga na bazenu Prozivka!

JKP Stadion Subotica, danas je uputilo saopštenje oko slučaja, o kojem je pisao Kurir, da je devetoro dece zatražilo medicinsku pomoć, posle kupanja i treninga na zatvorenom bazenu Prozivka..

„Obaveštavamo javnost da su dana 19.09.2024. godine, svi elementi sistema u objektu SRC „Prozivka „ bili tehnički ispravni i u skladu sa propisima. Nisu zabeležene nikakve nepravilnosti u sanitarnom tretmanu vode u bazenima, a filteri i ventilacioni sistem su besprekorno funkcionisali, što možemo potkrepiti relevantnom dokumentacijom.

Naime, objekat je tog dana otvoren u 06 časova, kada su rekreativci nesmetano koristili bazene. U 06:40 časova predstavnici Zavoda za javno zdravlje Subotica su, prema zakonskoj proceduri, obavili redovno uzorkovanje vode, pri čemu su svi parametri vode, uključujući nivo hlora, bili u okviru dozvoljenih vrednosti.

Tom prilikom, predstavnici Zavoda za javno zdravlje Subotica nisu uočili nikakve neperavilnosti, niti su pristigle bilo kakve pritužbe od strane građana. U 7.30 časova su započeli treninzi, pri čemu su dva kluba istovremeno koristila bazen. Tokom celog dana, pa sve do kraja radnog vremena, bazen je bio u funkciji, a ni tada nije bilo prijava niti bilo kakvih problema.

Oko 17 časova, istog dana, sprovedena je vanredna kontrola, po Zahtevu Pokrajinske sanitarne inspekcije, uz prisustvo Predstavnika Zavoda za javno zdravlje Subotica i ovlašćenog uzorkivača.

Tom prilikom je utvđeno, da su svi parametri vode bili unutar propisanih vrednosti, u skladu sa važećim Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda, dok rezultate bakteriološke analize očekujemo početkom nedelje. Ni u jednom trenutku nije bilo naznaka da postoji bilo kakav problem sa funkcionisanjem bazena ili kvalitetom vode, što potvrđuju zapisnici kontrolnih instiucija.

JKP-u Stadion Subotica zvanično nije stiglo nikakvo obaveštenje, da je došlo do neprijatnih zdravstvenih tegoba, koje su korisnici bazena iskusili. Posvećeni smo preduzimanju svih mera kako bi naš objekat i dalje ostao sigurno i prijatno mesto za sve korisnike“, navodi se u saopštenju JKP Stadion Subotica.

Kurir.rs/N.H.