Nakon što je do temelja izgoreo vrtić „Sunce“ u gornjomilanovačkom naselju Nevade, svi mališani već su raspoređeni u druge objekte. Pet grupa dece PU „Sunce“ iz Objekta 4, koja pohađaju pripremni predškolski program u celodnevnom trajanju u ponedeljak će preći u prostorije OŠ „Momčilo Nastasijević“.

- Zahvaljujući brzoj reakciji lokalne samouprave, ali i rukovodstvu PU „Sunce“, pronađeno je alternativno rešenje za sve mališane. Zahvalila bih pre svega roditeljima na razumevanju, strpljenu i poverenju, ali i svim nadležnim instutucijama koje su nas odmah kontaktirale. Najvažnije je da u požaru nije bilo povređenih, a ovako teške situacije najbolje pokažu da Gornji Milanovac ima snagu u ljudima koja je neprocenjiva, izjavila je Maja Milović, direktorka PU Sunce.

17273714321727250463_gornji-milanovac-pozar-posledice-vrtic-fotorina_(1).jpg
RINA 

U neposrednoj blizini vrtića koji je izgoreo, a koji se prostirao na oko 900 kvadratnih metara, još ranije su započeti radovi na izgradnji novog objekta. Sada će ti radovi biti ubrzani, kako bi novi vrtić što pre bio gotov.

- U vrtić koji je izgoreo išlo je 139 mališana, mi smo već razgovarali sa izvođačima radova na izgradnji novog vrtića da se čitav proces maksimalno ubrza kako bi se što pre završio. On ima kapacitet da primi 250 dece. Izgradićemo novi i još bolji vrtić za našu decu iz ovog dela grada, rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.