Opština Varvarin je započela veliku i značajnu akciju podrške porodicama sa više dece. Roditeljima trećeg, četvrtog i svakog sledećeg deteta rođenog tokom ove godine uručeni su novčani vaučeri u iznosu od 50.000 dinara.

Predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević istakla je značaj podrške porodicama, naglasivši da je cilj ove inicijative stvaranje boljeg i podsticajnijeg okruženja za decu i roditelje.

Варварин, породице са више деце у Општинској управи.jpg
Opština Varvarin 

- Ovo je prvi put da opština organizuje ovakvu vrstu podrške, a brojne porodice dobile su priliku da se okupe i čuju važne informacije o programima i inicijativama kojima se stremi poboljšanje životnih uslova u zajednici. Sve više porodica odlučuje da se opredeli za veći broj dece, i naša opština želi da ih podrži u tome. Ovi vaučeri predstavljaju znak naše zahvalnosti i potvrdu da verujemo u budućnost naše zajednice, izjavila je predsednica dr Violeta Lutovac Đurđević.

Roditelji su sa oduševljenjem primili ovaj podsticaj, a mnogi od njih iskazali su zahvalnost na ovoj pozitivnoj inicijativi. Rekli su da im ovaj potez lokalne samouprave mnogo znači. Pomoć u ovom trenutku je dragocena i veoma su srećni što Opština brine o njima.

Kurir.rs/Ž. Milenković