U organizaciji Ogranka Vukove zadužbine u Beloj Vodi, Planinarsko – smučarskog društva „Ljukten“ iz Trstenika i Društva sportova na vodi iz Trstenika održana je Fićijada pod nazivom „Od Šumarica do Morave“, odnosno od Kragujevca, Bele Vode, Ljubostinje i Trstenika.

U tom kulturno i turistički osmišljenom atraktivnom karavanu od dvadesetak raznobojnih fića učestvovali su fićisti iz Udruženja ljubitelja fića iz Kragujevca i okoline, ali i iz Ćuprije, Vrnjačke Banje i Trstenika.

Kurir Fićijada u Belim Vodama

- U amfiteatru Bele Vode za male i odrasle Belovođane održana je promocija fića. Vlasnici ovih čudesnih bubica iz pedesetih i šezdesetih godina HH veka upoznali su znamenitosti Bele Vode, staru česmu, Muzej klesarstva i vajarstva, Park skulptura, crkvu Sv. Trojice...

Gostoprimstvo im je ukazao restoran „Tirol“' i orkestar trubača iz Vranja. Potom je karavan fića nastavio put ka Ljubostinji i Trsteniku, gde su kroz centar ove Moravske varoši takođe održali promotivnu vožnju. Pošto su obostrani utisci bili izvanredni dogovoreno je da ova manifestacija ubuduće bude tradicionalna, kaže dr Velibor Lazarević, predsednik Ogranka Vukove zadužbine iz Bele Vode.

Kurir.rs/Ž. MIlenković