Na auto-putu kod Šapca građani su danas snimili vozača koji je vozio u suprotnom smeru i to brzom trakom.

Nažalost, ovakvi prizori nisu novina na srpskim auto-putevima, a nekoliko puta do sada događale su se stravične saobraćajne nesreće u sličnim situacijama koje su, nažalost, odnele i živote.

Pripadnici policije nebrojeno puta su zaustavljali vozače koji su upravljali auto-putevima u suprotnom smeru i apelovali na njih da vode računa o ponašanju u saobraćaju.

Javnost je jednako šokorana pa su tako i ovaj put posetioci Instagram stranice Serbialive_vesti ovako komentarisali ponašanje vozača koji je, po svemu sudeći, iz BiH: "Bosanac se pravi Englez!"; "U njegovoj glavi nakon hitnih novosti sa radija: "Kud jedan, vid' šta ih je?!"

Novi znak zbog kamikaza

Tokom prošle godine u Srbiji je zabeleženo na desetine slučajeva vožnje u suprotnom smeru, mahom na auto-putu.

Koliko to može biti pogubno najbolje ilustruje primer iz septembra prošle godine kada je Dejan J. (51) nastradao vozeći auto-putem Miloš Veliki brzom trakom u kontra-smeru, nakon čega je naleteo na drugo vozilo. Suvozač i vozač drugog automobila zadobili su teške telesne povrede, a automobil kojim je Dejan upravljao u potpunosti je izgoreo.

Nakon ovog i još nekoliko primera, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naložio se da se na svim uključenjima na auto-putu postave i znakovi "suprotan smer".

- Odlučili smo da postavimo dodatne saobraćajne znake pored postojećih koji su postavljeni u skladu sa zakonom. Nažalost, većina onih koji su vozili auto-putem u kontra smeru činili su to namerno, bez obzira na saobraćajnu signalizaciju - napisao je Vesić svojevremeno na društvenim mrežama.

Kurir.rs/Republika