LOZNICA - Nova grejna sezona kalendarski treba da počne za devet dana, a u lozničkom JKP ‘‘Toplana’‘ u fazi su završnih priprema za pokretanje sistema isporuke toplotne energije. Da se sezona primakla potvrđuju i obaveštenja koje je preduzeće istaklo na stambenim zgradama kojim korisnike obaveštavaju da će punjenje instalacija centralnog grejnja početi sutra (7.10.) i da budu u stanovima.

Apeluju na korisnike da provere instalacije, a ukoliko na njima primete neka curenja o tome odmah obaveste profesionalne upravnike zgrada, ili direktno pozovu ‘‘Toplanu’‘. Iz preduzeća kažu da su oni potpuno spremni za početak sezone kao i da ukoliko za tim bude potrebe startuju pre 15. oktobra.

LOZNICA - JKP Toplana.jpg
Kurir/T.Ilić 

Loznička ‘‘Toplana’‘ je prošle sezone krenula 16. oktobra, pretprošle je, zbog štednje energenata, zvanično počela dve nedelje kasnije od kalendarskog roka, a nekoliko godina pre toga redovno je iz toplih proba prelazila odmah u redovno grejanje već u prvih sedam, osam oktobarskih dana.

Takođe već godinama sezona uvek traje bar nekoliko dana posle 15. aprila kada bi ona zvanično trebalo da bude završena, pa se i ove godine grejalo jedanaest dana duže. Inače, loznička ‘‘Toplana’‘ greje oko 600 jedinica poslovnog prostora i oko 2.900 stanova, što je ukupno oko 242.000 kvadratnih metara. Od ove sezone površina treba da bude povećana za još oko 2.500 kvadrata novih objekata, a među njima bi trebalo da bude i nova fiskulturna sala Gimnazije ‘‘Vuk Karadžić’‘. U ‘‘Toplani’‘ uoči početka grejanja nema najava da će doći do promene cene koja je ista još od 2013. godine.

Kurir.rs/T.Ilić