O velikom i humanom gestu svoje šestogodišnje ćerke Une Brkljač iz Prigrevice pohvalila nam se njena majka Tamara. Naime, ova mila devojčica se odvažno odlučila da drastično promeni svoj izgled, ošiša svoju prelepu dugu kosu, a sve iz najhumanijih razloga – kako bi je donirala za periku nekom vršnjaku obolelom od raka, koji je zbog toga ostao bez kose.

Na ovaj gest, veliki i za mnogo veće od ove mile devojčice, odlučila se sama i punog srca.

– Dok sam listala objave na društvenim mrežama „iskočila“ mi je stranica Udruženja „Uvek sa decom“. Una se zainteresovala o čemu se radi, ja sam joj objasnila da, nažalost, postoje bolesna deca koja su zbog te bolesti ostala bez kose. Pokazivala sam joj i fotografije te dece, objave Udruženja i ona je odmah došla na ideju da i sama pomogne i to – svojom kosom! Naime odlučila je da svoju lepu, dugu kosu donira za izradu perike za neko obolelo dete od raka, priča ponosna majka Tamara.

undefined
Kurir.rs/J.M. 

Una je odsekla kosu, zajedno sa majkom je poslala Udruženju i priznala da je zbog toga presrećna, te da se oseća „tako novo“.

Njena majka kaže da se odlučila da primer svoje Une iznese u javnost kako bi pokrenula i druge da krenu njenim stopama i učine nešto lepo za obolelu decu, koje je sve više.

Kurir.rs/J.M.