Narodna biblioteka Brus će povodom Dečje nedelje, koja traje do 13. oktobra pod sloganom "Ja sam dete imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!", imati veliki broj aktivnosti za decu.

- Dečju nedelju smo započeli realizacijom aktivnosti vezane za likovni koknurs, koji održavamo drugi put u saradnji sa P. U. 'Pahuljice' Brus. Predškolci su nas svojim likovnim radovima obradovali, i po pravilima konkursa komisija je odabrala tri najistaknutija rada, čijim autorima smo dodelili diplome kao i poklon knjigu za uspomenu. Prvo mesto osvojio je Tadija Dačković, drugo Elena Vukojičić, a treće mesto je pripalo Stefanu Todoroviću. Ostalim učesnicima pripremno predškolskog uzrasta iz matičnog vrtića i predškolcima iz seoskih područja smo poklonili zahvalnicu za učešće i po jedan graničnik, kaže direktorka Milica Minić.

Brus 1.jpg
Narodna biblioteka Brus 

Prema njenim rečima, u okviru aktivnosti "Bibliotekari deci", Narodna biblioteka Brus pripremila je za najmlađe osnovce "Dan sa piscem", ovoga puta sa autorkom Violetom Jović, pesnikinjom iz Niša, autorkom više od 30 knjiga za decu, a i dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Ova ustanova će realizovati kreativnu radionicu sa članovima Udruženja "Pčelica" u prostorijama Dečjeg odeljenja, a u planu je i besplatno učlanjenje đaka prvaka u biblioteku dodelom godišnjih članskih karata i uručenje prigodnih poklona.

Kurir/Ž. Milenković