Na gradskoj pijaci u Ćićevcu uspešno je izvedena simulacija havarije izazvane požarom na stambenom objektu, u kojoj su udruženim snagama učestvovale službe zaštite i spasavanja, vatrogasno-spasilačka jedinica, kao i predstavnici Crvenog krsta opština Ćićevac i Varvarin.

- Cilj ove vežbe bio je proveriti koordinaciju i efikasnost ovih službi u vanrednim situacijama, kao i sposobnost spašavanja ugroženog stanovništva u slučaju požara. Vežba je sprovedena prema planu i obuhvatila je različite segmente – od gašenja požara do evakuacije i pružanja prve pomoći povređenima. Učesnici su pokazali visok nivo spremnosti, dok su posmatrači imali priliku da vide kako funkcioniše operativna saradnja ovih službi u kriznim situacijama.

Opština Varvarin Simulacija havarije izazvane požarom u Ćićevcu

Organizatori, Štabovi za vanredne situacije iz opština Varvarin i Ćićevac i “Caritas Srbije”, složni su u tome da je ovakva obuka ključna za unapređenje bezbednosti i blagovremenu reakciju u realnim situacijama, a planiraju se i slične aktivnosti u budućnosti, kaže Nikola Petrović, porparol Opštinske uprave u Varvarinu.

Kurir.rs/Ž. Milenković