U sklopu Dečije nedelje, u OŠ „Jovan Kursula” u Varvarinu održan je tradicionalni vašar dečijeg stvaralaštva, koji je i ove godine doneo radost i pozitivnu energiju među đacima i njihovim nastavnicima. U holu škole učenici od prvog do šestog razreda su, sa svojim odeljenjskim starešinama, uređivali štandove prepune dečijih radova, igračaka, jesenjih plodova, ali i kolača i drugih đakonija.

Štandovi su bili ogledalo mašte i kreativnosti učenika, koji su na ovaj način pokazali svoj trud i veštine. Posebnu pažnju privukla je Likovna sekcija, koja je pripremila kutak za fotografisanje pod nazivom „Školska uspomena”. Za simboličan novčani prilog, najmlađi učenici mogli su da se fotografišu i ponesu sa sobom dragocene uspomene.

Opština Varvarin Dečija manifestacija u Varvarinu

Na ovoj originalnoj dečijoj manifestaciji skupljena je značajna suma novca, koja je namenjena za pomoć jednom učeniku i njegovoj porodici, u znak solidarnosti i podrške, što je vašaru dalo humanitarni karakter.

Pod motom „Za bezbrižne snove našeg druga”, u organizaciji Učeničkog parlamenta, održan je i humanitarni fudbalski turnir u Sportskom centru „Temnić” u ovoj pomoravskoj varošici, na kojem su učenici prikupljali sredstva za ovu plemenitu akciju.

Kurir.rs/Ž. Milenković