Povodom 14. oktobra, Dana oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu, čelnici grada Kruševca, brojne organizacije i udruženja položili su vence na značajne spomenike u gradu.

Zamenica gradonačelnika Snežana Radojković i predsednica Skupštine Grada, Dragana Barišić, položile su vence na humke na Slobodištu, Spomenik učesnicima ratova 1912-1918 i Spomenik ruskim vojnicima na Rasini.

Vence na Spomenik kosovskim junacima, Spomenik ratnicima 1912 – 1918, Spomenik ruskim vojnicima na Rasini, na humkama na Slobodištu i na Spomenik ratnicima od 1991 – 1995. položili su ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, ministar odbrane Republike Slovačke Robert Kalinak, zatim gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović, zamenica gradonačelnika Snežana Radojković i predsednica Skupštine grada Dragana Barišić.

Ministri Gašić i Kalinak posetili su dvorsku crkvu Cara Lazara - Lazaricu, gde su ih dočekali protojerej stavrofor Dragi Veškovac, sekretar Eparhije kruševačke i Željko Marković, starešina Crkve. Domaćini su visokog gosta iz prijateljske Slovačke detaljno upoznali sa prošlošću grada Kruševca, čiji je osnivač bio knez Lazar Hrebeljanović i srpskom srednjevekovnom istorijom.

Kurir/Ž. Milenković