Vladica Stanković, čuveni hvatač zmija, poznat po svojim akcijama za koje mnogi ne bi imali hrabrosti, ponovo je bio na visini zadatka. On je iz česme izvukao zmiju dužu od metra!

Kako je objavio na svom Instagram profilu, zbog ovog gmizavca radnici koju su tu bili na zadatku nisu smeli ni da priđu česmi, otkad su saznali šta se krije ispod nje, a kamoli da operu ruke.

Screenshot 2024-10-15 105621.png
Instagram/udruzenje_poskok 

 - Kada zmija u oktobru uđe u česmu, a radnici ne smeju da operu ruke - napisao je šaljivo Vladica.

Na snimku se može videti, da je on vrlo hrabro i pažljivo, kao i svaki put, izvukao ovu dugačku zmiju, a na kraju se i "poigrao" sa njom.

- Dođi bre, pipni - rekao je Vladica jednom mladom, uplašenom radniku, aludirajući da slobodno pomazi zmiju, što je na kraju i uradio.

Kako je Vladica otkrio, zmija koja je uplašila radnike pripada vrsti stepskog smuka. Ova vrsta je česta i naseljava Balkan i istočnu Evropu.

Stepski smuk je izuzetno krupna i snažna zmija, jedna od najvećih u Evropi, koja može da naraste do dužine od 200 cm, ali joj je prosek između 140cm i 160cm, a mužjaci su krupniji od ženki.

Ova zmija spada u neotrovne, i prevashodno je aktivna tokom dana. Vrlo brza vrsta, ali je isto tako i dobar penjač: može se popeti i do 7 metara u visinu.

Kurir.rs/Blic