Kornjače koje su bile vezane plastikom i lancima su oslobođene! Ova sjajna vest stiže sa Tamiša, gde je zabeležen bizaran prizor, kada su muž i žena tokom šetnje u vodi uočili dve, tada naizgled udavljene kornjače, koje su bile vezane plastičnim vezicama i zakačene za lanac.

Kako piše portal zdravopancevo.rs, policija je danas na keju pomenute reke, po nalogu osnovnog javnog tužioca, a nakon prijave jedne Pančevke, obavila uviđaj povodom slučaja dve šumske kornjače koje su juče uočene u reci vezane lancima za obalu sa ispisanim imenima i iscrtanim religijskim simbolima na oklopima i sa perima privezanim za telo. Po rečima portparola Policijske uprave Pančevo, Željka Grujića, biće preduzete dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi sa ovim slučajem.

Kako piše pomenuti portal, sirote životinje je sinoć oslobodio jedan mladić koji radi u blizini i one su još uvek žive. Jedna je u veoma lošem stanju, dok je druga nešto bolje. Mladić koji ih je spasao će ih i udomiti. Kako se nezvanično saznaje, na osnovu pregleda snimaka kamera, uočena je osoba koja je osumnjičena za ovo delo, a istraga je u toku.

Podsećanja radi, jedan bračni par je juče tokom dana zapazio zarobljene kornjače. Šokiranu ženu taj gnusni prizor je asocirao na neku vrstu "vradžbine", a ona i suprig su bukvalno ostali bez reči kada su videli dve životinje vezane plastikom i vezane lancem.

"Muž i ja smo upravo naišli na ovu odvratnost na keju na Tamišu u Pančevu (kod mesta gde se ostavljaju čamci na suvom). Dve jadne kornjače zavezane plastičnim vezicama i zakačene za lanac, na oklopima su ispisana imena neke Sanele Ilin i Igora Ilića (ili tako nešto) kao i neka perca. Ja stvarno ne znam šta je ovo, ali ovo su udavljene šumske kornjače i stvarno je grozno. Meni deluje kao da su neka deca/tinejdžeri pokušali da izvedu neku 'vradžbinu' jer ne znam šta bi drugo moglo da bude ni kome da se obratimo", napisala je žena.

Ubrzo su na mrežama počeli da se nižu komentari, gde su mnogi ocenili da je prizor "bolestan". "Bolesno mnogo", "Nemam reči"; "Ovo zasigurno neko radi za pare", bili su samo neki od komentara.

Kurir.rs/zdravopancevo.rs