U naselju Topalovo brdo u Čačku u ovom trenutku se odvija prava drama.

Naime, šleper je ostao zaklješten u naselju ovom delu grada i to na početku Ulice 650 i već pola sata se traži rešenje kako odatle da se izvuče. Reč je o naselju sa veoma uskim ulicama u kojima se i putnička vozila jedva mimoilaze, jer su ulice uske.

- Vozača je navigacija navela u ovo naselje. Neka mu je bog u pomoć kako će se odavde izbaviti. Napred ne može jer je uspon za njega pod teretom prevelik, a nedaleko odavde put se dodatno sužava. Ne postoji ni mogućnost da se negde okrene i vrati odakle je došao. U ovom delu grada je zabranjen saobraćaj za teretna vozila - kaže meštanin ovog naselja.

Čačak šleper.jpg
Viber grupa - Patrole Čačak 

Čačak ima više desetina špediterskih preduzeća koja se bave prevozom robe u zemlji i inostranstvu. Njihova broji oko 1.000 šlepera, ne računajući cisterne. Samo jedan prevoznik ima oko 500 kamiona, zbog čega su njihovi vozači puni priča ili iskustava u kojoj se večeras na Topalovom brdu našao njihov kolega.

- U Grčkoj se nikada ne koristi navigacija, jer smo imali nekoliko slučajeva da su kolege iz preuskih ulica sa sve kamionom vadili helikopterom. Drugog su izbavljali kranom. Sve zavisi kako vlasti odluče da je najbezbednije. Jednog kolegu u Hrvatskoj navigacija je odvela u potok, u sred noći su ga vukli traktorima. Naši logističari uvek insistiraju da se pri instaliranju navigacije koristi opcija za teretnjake - kaže Čačanin, vozač šlepera.

Kurir.rs/D.Čeković