Odeljenju dečije hirurgije Opšte bolnice Užice je uručena je donacija od prihoda sakupljenog tokom ovogodišnjeg 16. Međunarodnog dečijeg festivala folklora Licidersko srce.

Donaciju, koju čine plej stejšn, televizor i dodatna oprema, kao i veliki broj dečijih igrica, uručili su Ivana Cvetković i Goran Paunović iz udruženja “Era”, koje je i osnivač ove manifestacije.

Foto Privatna arhiva - donacija odeljenju dečije hirurgije  (4).jpg
Privatna Arhiva 

 - Kupovinom liciderskih srca tokom festivala donira se u humanitarne svrhe, a mi se trudimo da donosemo najbolju odluku kome ćemo na kraju ta sredstva donirati. Sigurni smo da sredstva idu u prave ruke, a izbor donacije bio je na deci, odnosno zaposlenima u Zdravstvenom centru Užice – rekla je Ivana i dodala da oni koji rade sa decom najbolje znaju šta detetu u tim danima boravka u bolnici, kada im je izuzetno teško, može da izmami osmeh na licu.

Foto Privatna arhiva - donacija odeljenju dečije hirurgije  (1).jpg
Privatna Arhiva 

 Direktor Zdravstvenog centra Užice Aleksandar Lazić se zahvalio Udruženju građana Era, Međunarodnom dečijem festivalu Licidersko srce i na ovoj donaciji, a načelnik Odeljenja dečije hirurgije Opšte bolnice Užice Vojislav Stanković rekao je da su se potrudili da odaberu kreativne igre, bez nasilja i nećega što ne bi bilo primereno odeljenju i što može više dece da igra.

Foto Privatna arhiva - donacija odeljenju dečije hirurgije  (2).jpg
Privatna Arhiva 

 - Osim konzole dobili smo i dodatni broj džojstika tako da može više dece učestvovati u igri i lepše provesti vreme u bolnici. Takođe, stimuliđe ih da se malo pokrenu i da međusobno kontaktiraju, jer deca najčešće leže i gledaju u telephone, čak ne progovore sa cimerom u sobi po ceo dan – rekao je Stanković.

Foto Privatna arhiva - donacija odeljenju dečije hirurgije  (3).jpg
Privatna Arhiva 

 Na Odeljenju dečije hirurgije Opšte bolnice Užice trenutno boravi 17 dece.

(Kurir.rs/Zvezdana Gligorijević)