Povodom 80 godina od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu 23. oktobra 1944, u organizaciji Grada Novog Sada, upriličen je vatromet sa mosta "Duga".

Vatrometom je uveličana proslava jednog od najznačajnijih datuma u istoriji Novog Sada.

Podsećamo, danas povodom Dana oslobođenja predstavnici Grada Novog Sada, Pokrajinske vlade, Južnobačkog upravnog okruga, Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, Vojske Srbije i Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada, položili su vence na Spomen-groblju boraca narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945. godine.

- Nasleđe heroja, znanih i neznanih, koji su žrtvovali sve za našu slobodu, jeste izvor snage za sve nas, dok nastojimo da izgradimo još bolji Novi Sad i unapredimo kvalitet života svih njegovih građana. Nastavljamo da razvijamo naš grad, vođeni duhom slobode! Večna slava svima koji su se za nju borili - naglasio je tom prilikom gradonačelnik Milan Đurić.

Takođe, povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Prvom i Drugom svetskom ratu u 12 sati je na svečanosti u Gradskoj kući uručena najviša gradska priznanja Oktobarska nagrada i Novembarska povelja ovogodišnjim laureatima.

Kurir.rs/NS Uživo/ Prenela: M.S.