Na ulicama oko škola uvek dodatno smanjite brzinu i vozite opreznije, apeluje AMSS na vozače.

Zbog suvog i toplog vremena u gradovima je i dalje veći broj biciklista i motociklista na putevima, pa je zbog toga potrebno više uzajamne toleracije, navodi se u saopštenju AMSS.

U toku su i radovi na putevima zbog kojih je na pojedinim deonicama otežan saobraćaj. Do 1. novembra u toku svetlog dela dana, izvodiće se radovi na delu auto-puta između petlje Maradik i petlja Novi Sad jug, kao i na levoj i desnoj servisnoj saobraćajnici kod Novog Sada i pripadajućim petljama, u smeru ka Novom Sadu. U zoni radova saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Do 11. novembra u periodu od 7 do 17 časova produženi su radovi na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu II A reda broj 226, na deonici Dragovac - Leskovac (Gornja Stopanja). U zoni radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je mahačima i semaforskom signalizacijom.

U toku su i radovi na rehabilitaciji vozne i zaustavne saobraćajne trake na delu auto-puta između petlje Beograd i petlje Batajnica u smeru ka petlji Beograd, desna strana. Tokom izvođenja radova iz smera Novi Sad - Beograd/Niš za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom trakom u smeru kretanja i preticajnom trakom suprotnog smera. Iz smera Beograd/Niš - Novi Sad saobraćaj će se odvijati dvosmerno, ali je zatvorena preticajna saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom trakom u smeru kretanja. Predviđeno je da radovi budu završeni 28. 1 oktobra do 12 časova.

Na naplatnim stanicama na putevima, prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", nema zadržavanja vozila.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza.

Na teretnim terminalima na izlazu iz Srbije, teretna vozila na graničnim prelazima Batrovci i Šid čekaju po 180 minuta, Sremskoj Rači 420 minuta, Kelebiji i Preševu 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila, navodi se u saopštenju.