Dr Osman Šalj, šef delegacije Bosne i Hercegovine i predstavnik Centar za socijalni rad u Prokuplju Mišo Ilić posadili su drvo prijateljstva u parku Osnovne pkole "9. oktobar" koje je doniralo Javno preduzeće "Srbija šume". Ovo je početak jedne lepe saradnje, koja će, kako su najavili učesnici, još više zbližiti BiH i Srbiju, odnosno Prokuplje.

gos i drvo.jpg
Kurir/B.R. 

Poseta i saradnja su ostvareni tokom 29. Oktobarskih susreta socijalne zaštite u Nišu, kojima je prisustvovala i delegacija iz BiH. Oni iskoristili priliku da obiđu i Toplicu, odnosno Centar za socijalni rad Prokuplje, Hitnu službu Doma zdravlja Prokuplje i O.Š. "9. oktobar" Prokuplje, kao i Centar za socijalni rad Žitorađe i Dom za stara i invalidna lica u Doljevcu.

gos 2.jpg
Kurir/B.R. 

- Ova saradnja je od velikog značaja, a posebno je važan gest prijateljstva koji smo napravili i potvrdili našu saradnju. Zahvaljujemo se JP "Srbija šume" što je učestvovao u tom činu, kroz drvo koje je poklonilo - kaže Mišo Ilić iz prokupačkog Centra za socijalni rad.

delega.jpg
Kurir/B.R. 

Delegacija iz BiH koju su pored šefa delegacije dr Šalja činili Ramiz Murtićević, Fikret Mulaosmanović-Smajić i Nataša Kahrimanović, provela je dan u Toplici i upoznala se sa radom svih službi i institucija koje funkcionišu u okviru socijalne delatnosti.

Kurir.rs/B. Roganović