POTPISAN UGOVOR O SARADNJI U ZAPOŠLJAVANJU: Delegacija organizacije HELP posetila Kruševac, donacije od po 2.000 evra

Kurir/Živomir Milenković

Predstavnici organizacije „Help“ posetili su Gradsku uprava Kruševca, gde je potpisan Ugovor o saradnji u okviru projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, koji će se sprovoditi tokom ove i naredne godine.

Ugovor o saradnji su potpisali gradonačelnica Jasmina Palurović i menadžerka projekta HELP Milka Đurđević. Prema rečima menadžerke projekta Milke Đurđević, ovaj projekat finansira švedska Vlada, preko švedske Agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), kao i gradovi i opštine.

- Projekat doprinosi smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, inkluzivnom i održivom ekonomskom razvoju, punoj i produktivnoj zaposlenosti, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju. Ekonomsko osnaživanje, naročito u okviru pomenutih ugroženih grupa,presudan je faktor za njihovu socijalnu uključenost i aktivno učešće u društvu.

Kurir/Živomir Milenković 
foto: Kurir/Živomir Milenković

Zapošljavanje i uključivanje u tržište rada su glavni uslovi za socio–ekonomsku nezavisnost i sposobnost da se preuzme odgovornost za sopstvene uslove života, istakla je Milka Đurđević.

Gospođa Palurović je govorila o značaju ovog projekta:

U okviru projekta biće podržano najmanje 20 biznisa na teritoriji grada Kruševca u nameri da se započnu ili razviju poslovne delatnosti. Podrška uključuje donaciju u opremi ili materijalu za najmanje 20 odabranih korisnika, prosečne vrednosti 2.000 evra, radionice za podizanje svesti namenjene lokalnom romskom stanovništvu u vezi sa raspoloživim mogućnostima zapošljavanja u okviru projekta i u regionu, organizacija poslovnih i stručnih obuka, studijskih poseta i usluge poslovnog monitoringa, istakla je čelnica lokalne samouprave.

Ukupna vrednost projekta za grad Kruševac je 43.000 evra, a Grad će učestvovati sa 12.000 evra.

(Kurir.rs / Ž. M.)