NARODNA BIBLIOTEKA U BRUSU ORGANIZUJE LETNJE PROGRAME: "Kroz igru, kreativan rad i zanimljive teme se najbolje uči"

Biblioteka Brus

Narodna biblioteka u Brusu, na Dečijem odeljenju, tokom letnjeg raspusta realizuje veliki broj aktivnosti za svoje najmlađe čitaoce.

- Iskustvo pokazuje da se kroz igru, kreativan rad i odabir zanimljivih tema najbolje uči. Ideja je da se program Biblioteke obogati radioničarskim radom tokom jula meseca kako bi se najmlađi članovi okupljali i družili. Radionice organizujemo sredom i petkom od 10 do 11, a nakon dve jezičke, realizovana je i ekološka radionica, ističe direktorka ove ustanove Milica Minić, koja je za neunu godinu dana preporodila ovu ustanovu.

Prema njenim rečima, Ekološka radionica „Sačuvajmo planetu“ je treća u nizu
planiranih za ovaj mesec.

- Zadatak svih nas realizacijom ovakvih radionica je da kroz različite oblike
radioničarskog rada razvijemo ekološku svest i potrebu za očuvanjem životne sredine.Sticanjem edukativnih znanja, kreativnim izražavanjem kroz priču, glumu, pokrete mi razvijamo povezanost, pripadnost grupi, toleranciju, komunikaciju, lepu atmosferu i upoznajemo i sebe i druge. U prethodnom periodu u Narodnoj biblioteci Brus realizovali smo dve govorno-jezičke radionice „Svet basni“ i „Čarobna knjiga“ i do kraja meseca imamo šest raznovrsnih radionica na programu ovih aktivnosti, kaže gospođa Minić.

Za 31. jul je planirana poslednja radionica kada će svim učesnicima, malim
radioničarima biti dodeljene zahvalnice za učešće u aktivnostima „Moj letnji raspust u biblioteci“ .

Svi radioničari, mališani koji su prisustvovali radionicama, a nisu bili članovi
Narodne biblioteke Brus su od ove ustanove dobiće kolektivno učlanjenje za korišćenje bibliotečkih uslova u narednih godinu dana.

Svoje utiske, na RTV Beus, izneli su i najmlađi članovi biblioteke, učesnici Ekološke radionice Mina Jelić, Marijana Stefanović i Simona Kljajić.

- Drago mi je što se ponovo otvorila radionica i ovde svašta radimo i crtamo, pričamo i čitamo. Najvažnije je da se lepo družimo i igramo. Meni je ovde jako lepo i kad mi je bio prvi dan mnogo sam se iznenadila kako su lepo urađene aktivnosti. U radionici smo radili čitanje, pričanje, čitali smo naše omiljene knjige. Meni se ovde sviđa i rado dolazim ovde zato što zato što ovde radimo neke zanimljive aktivnosti, a to su pričamo, igramo se, crtamo. Mi se lepo
družimo i to je najvažnije i doći ću uvek rado na radionicu.

Iz ove ugledne ustanove pozivaju školarce da se uključe u aktivno leto Narodne biblioteke i provedu kvalitetno vreme na radionicama.

Do kraja jula biće realizovane jezičke, literarne i likovne radionice, bajkovite priče „Neven“, „Na krilima mašte“, „Junaci crtaća“, stripote i kvizoteka „Upoznaj Srbiju“.