"DECA SU ODLUČILA DA KRENU MOJIM STOPAMA" Petočlana srpska porodica ima ČAK 4 VETERINARA, otac ponosan: Nije da mi ne prija (FOTO)

Kurir/B.R.

Uobičajno je da jedno dete nasledi roditelja barem što se profesionalne orijentacije tiče. I to je česta pojava, ali da u petočlanoj porodici imamo čak četiri veterinara, nije svakodnevica. Takav je slučaj sa Đurićima iz prokupačkog sela Beloljin, jer Petra (53) koji je dr specijalista veterinarske medicine naslediće oba deteta, sin Dušan (24) i ćerka Slavica (21). uz Dušanovu devojku Ivanu (22) iz Smederevske Palanke, eto četiri veterinara u kući! Samo se u taj posao ne uklapa Petrova supruga Jelena.

- Nikada otac nije insistirao da budem veterinar, jednostavno od kako znam za sebe, znam za životinje i uvek sam bio okružen njima, pa je to mislim prirodan sled događaja. Onda sam na fakultetu upoznao Ivanu i eto i nje sa nama- kaže Dušan, druga generacija veterinara u porodici Đurić.

Što se njega tiče, se smatra da je čudno što su svi u tom poslu, odnosno sestra, devojka i on su pri kraju studija i kaže da na sreću ima od koga da uči i usavršava se.

Zatekli smo svo troje u ordinaciji, gde se brinu o psu koji ima virus i ozbiljno je bolestan. I onako u razgovor prvo nismo mogli da verujemo kada je Petar Đurić, kojeg u topličkom kraju svi znaju po nadimku Pera Veterinar, počeo da nabraja u razgovoru da su svi veterinari.

- Nije da mi ne prija kada su deca odlučila da krenu mojim stopama, ipak, nisam želeo da utičem na njih, jer svako bira svoj put. Znate, nisam želeo da sutra rade nešto pod pritiskom, jer ipak treba provesti radni vek sa onim što voliš, ali mi je drago, ne krijem to, što su krenuli ovim putem- priznaje Pera Veterinar.

Dodaje da ga je život na selu, kao i život njegove dece usmerio na životinje i da ne može da zamisli život bez njih, pa je eto, kao i kasnije Dušan, Slavica i eto i Ivana, spojio ljubav i zanimanje.

A mlade generacije će imati šta da nauče od ovog čoveka koji je kako sam kaže „lud za životinjama, posebno psima“, jer Pera važi za najboljeg veterinara u Toplici.