USPEŠNA SARADNJA KRUŠEVCA SA LIPECKOM: "Rusija je uvek sa nama i u našim srcima" (FOTO)

Grad Kruševac

Povodom Dana grada Lipecka, delegacija grada Kruševca u sastavu: predsednica Skupštine Dragana Barišić i član Gradskog veća Miloš Ašanin boravili su u Rusiji.

Prijem za međunarodne delegacije povodom praznika priredili su gradonačelnik Roman Čencov i predsednica Gradskog veća Evgenija Frej.

Osim predstavnika Grada Kruševca sa kojim je ostvarena pobratimska veza, prisustvovale su i delegacije iz Belgoroda, Rjazanja, Krasnodara, Moskve, Brjanska, Luganska, Volodarskog okruga, kao i regionalnih opština.

Grad Kruševac 
foto: Grad Kruševac

U prisustvu narodnih poslanika, goste je najpre pozdravila predsednica Gradskog veća Evgenija Frej. Na prijem su došli i bivši gradski čelnici, počasni građani i društveni aktivisti.

Gradonačelnik Roman Čencov čestitao je praznik.

-Mi smo grad koji nema dugu tradiciju, ali se brzo i dinamično razvija. Ali što je najvažnije, naš grad ima dušu! Njegova duša su divni ljudi, građani Lipecka, za koje radimo. Takođe, naš grad ne bi bio ovakav da nije bilo veterana, koji su svojim radom doprineli njegovom prosperitetu. Hvala im za to! Pred nama je zadatak da obezbedimo da mladi ljudi ostanu da rade i žive u Lipecku. I mi to možemo da uradimo!

Grad Kruševac 
foto: Grad Kruševac

Predsednica Gradskog veća Evgenija Frej se obratila gostima.

-Mnogo volimo svoj grad, poštujemo njegovu istoriju. U sadašnjosti radimo veoma produktivno, otvoreni smo, naš grad ima poseban sistem javnih ovlašćenja, u koji su uključeni i sami stanovnici – to je Klub stanovnika grada koji je direktno uključen u rešavanje gradskih problema. Fokusirani smo na budućnost! Omladinska politika koja se razvija u našem gradu jedna je od najnaprednijih u zemlji.

I Gradonačelnik i ja počinjemo polako da se pripremamo za 325. godišnjicu Lipecka. Svojim plodnim i efektivnim radom učinićemo grad još boljim!

Želim vam sreću, zdravlje i sve najbolje! Nakon govora čelnika grada Lipecka, delegacije gostiju su čestitale praznik domaćinu uz razmenu poklona.

Grad Kruševac 
foto: Grad Kruševac

Predsednica gradskog parlamenta Kruševca Dragana Barišić i član Gradskog veća Miloš Ašanin poželeli su prosperitet Lipecku i izrazili nadu u dalje prijateljstvo i saradnju.

„Rusija je uvek sa nama u našim srcima.”

Prijem je završen svečanim zdravicama i grupnim fotografisanjem, a zatim su gradski čelnici položili cveće na spomenik slavnom gradonačelniku Mitrofanu Kljuevu. Dragana Barišić i Miloš Ašanin obišli su i posebnu ekonomsku zonu „Lipeck“, Muzej grada, obrazovne ustanove, fabriku „Metal trejd“…