GLAVNI STEJDŽ FESTIVALA U SRED KUKURUZIŠTA: Neobičan porodični MALOMFESTIVAL slavi deseti jubilej

Facebook

Neobičan festival u malom mestu Orom, kod Kanjiže i Subotice, ove godine beleži deseti jubilej. Svoje mesto je među tradicionalnim festivalima je našao u definiciji da je ta mala manifestacija ipak veliki porodični festival. Čitave decenije održava se od 8. do 10. avgusta, kod vetrenjače u Oromu.

Glavni stejdž Festivala je usred kukuruzišta, gde se sa svilenih traka visi u vazduhu, a najmlađi kotrljaju ogromne lopte, nogama, gde ako sunce prži, dobrovoljni vatrogasci hlade prašinu ispod rasplesanih nogu. Kritičari ovakvih menifestacija kažu, da je to festival na kojem, možda, ne znaš sve izvođače, ali ćeš sigurno pronaći omiljenog.

Dnevni programi, kreativni kampovi, zanatske i dečje radionice, književnost, pozorište, film, bazen, muzika. Deset godina postoji Malomfestival, na koji su organizatori i brojna publika - ponosni.
Slični festivali održavaju se na čitavom Balkanu, i u Sloveniji, Hrvatskoj, Belgiji, Francuskoj i drugim mestima u Evropi, sa programima balkanske muzike i svetskog spektakla, dok je u srži Malkomfesta vojvođanski ambijent, muzika, književni i kulturni motivi ovdašnjeg mentaliteta ljudi iz Srbije.