BASKET, IGRE NA VODI I KONCERT: Loznica obeležava Dan mladih

Kurir/T.I.

Povodom Dana mladih u Loznici će biti priređeno više dešavanja.

Tako će u organizaciji Kancelarije za mlade i grupe mladih Lozničana danas i sutra drugu godinu zaredom biti održan turnir u basketu 3x3, na košarkaškom terenu OŠ "Kadinjača". Turnir ima humanitrani karakter pošto se prikuplja novac kako bi se pomoglo maloj Leni Petrović iz Banje Koviljače, koja ima leukemiju, a narednog meseca treba da postane đak prvak. Organizatori kažu da ovaj turnir okuplja veliki broj mladih iz Loznice, ali i Bijeljine, Zvornika, Ljubovije, Pazove, Šapca, Novog Sada, učestvuju juniori i seniori, a ukupno su prijavljene 24 ekipe.Takmičenje oba dana počinje u tri sata popodne i trajaće do večernjih sati.

Kancelarija za mlade i Ustanova za fizičku kulturu "Lagator" povodom Dana mladih u ponedeljak, organizuju "Vodeni izazov", odnosno igre na vodi za mlade na gradskom kupalištu drugu godinu uzastopno. Maksimalan broj prijavljenih ekipa je šest, a svaka treba da bude četvoročlana. Nadmetaće se u plivanju na dušecima, trci u šlaufima, loptama, izronjavanju "blaga" i drugih pa će mladi tako i na zabavan način, kroz sportsko- rekreativne igre obeležiti svoj dan. Biće i muzike povodom Dana mladih pošto će Grad Loznica sutra organizovati koncert Željka Vasića, na šetalištu, od 20 časova.

Međunarodni dan mladih obeležava se 12. avgusta nakon što je Generalna skupština Ujedinjenih nacija

1999. godine prihvatila preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da taj dan bude posvećen onima "na kojima svet ostaje".