25 GODINA AVLIJE ZABAVLIJE: Dečije Radosti na Gospojini u Novom Bečeju!

Avlija Zabavlija

Ove godine, sa posebnim ponosom i radošću, slavimo 25. godišnjicu podmanifestacije "Avlija zabavlija" na tridesetoj Gospojini u Novom Bečeju. Naša Avlija je već četvrt veka mesto gde se dečiji snovi ostvaruju, kreativnost cveta, a radost odzvanja.

Ovogodišnja proslava će se održati u petak, 23. avgusta 2024. godine, u predivnom dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej, gde će deca imati priliku da istraže, uče, stvaraju i uživaju u raznovrsnim programima. Dečija ulica i Avlija Zabavlija biće mesto susreta najmlađih gostiju Gospojine. Dečija ulica je takođe smeštena u debelu hladovinu dvorišta biblioteke.

Avlija Zabavlija 
foto: Avlija Zabavlija

Program:

- 12:00 Prijem dece iz Dečijeg sela "Sremska Kamenica"

- Svečani doček naših dragih gostiju, dece iz Dečijeg sela, koji će prvi uživati u čarolijama Avlije zabavlije.

- 16:00 Radionica za decu "Pronađi svoje mesto pod suncem"

- Kreativna radionica koja će podstaći decu da otkriju svoje talente i da se izraze na jedinstven način, stvarajući prava mala umetnička dela.

- 18:00 Promocija časopisa "Politikin zabavnik"

- Pridružite nam se na posebnoj promociji jednog od najomiljenijih dečijih časopisa koji već decenijama obogaćuje detinjstvo mnogih generacija.

- 19:00 Predstava za decu "Bajka o suncu" - Teatrilo Novi Sad

- Pozorišna čarolija u izvođenju ansambla Teatrilo iz Novog Sada, koja će decu odvesti na putovanje kroz bajkovite svetove.

- 19:40 Mala izložba radova sa radionice

- Izložba radova koji su nastali na kreativnoj radionici, gde će mali umetnici ponosno predstaviti svoja dela.

- 20:00 Rođendanski vatromet

- Zaokružujemo ovaj poseban dan spektakularnim vatrometom u čast 25 godina Avlije zabavlije! Ulaz je slobodan, dođite da zajedno proslavimo!

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da sa vašim najmlađima provedete dan ispunjen smehom, igrom i nezaboravnim uspomenama u našoj čarobnoj Avliji zabavliji!

Avlija Zabavlija 
foto: Avlija Zabavlija

Nakon Avlije zabavlije i dečije ulice, dela dečijeg programa u organizaciji opštine Novi Bečej, restoran kod parka, ove godine prvi put organizuje za decu nastavak programa, a decu i roditelje će zabavljati gošća iznenađenja, čuvena estradna zvezda koja se u poslednje vreme sve više posvećuje dečijim programima.

POČETAK 22. AVGUSTA

Gospojina u Novom Bečeju počinje 22. avgusta i traje do 27. avgusta a na besplatnim večernjim koncertima najvećih zvezda iz zemlje i regiona koje na Tiskom keju iz godine u godinu okupljaju na desetine hijada posetilaca, nastupiće Djordje David&Death Saw Feat. Ivana Peters, „Kerber“, koja će u petak, 24. avgusta, nastupiti nakon njih. Na Gospojinskoj bini, u nedelju, 25. avgusta, od 20 časova nastupiće Sloba Radanović, a u samoj završnici, za veliko finale i velika zvezda, od 22 časa na binu će se popeti Dragana Mirković.

biznis.kurir.rs