ŠTITNA ŽLEZDA, PRITISAK I KRVA SLIKA: Novi besplatni preventivni pregledi u Loznici

ZC Loznica

Drugu nedelju uzastopno građani će imati priliku da prekontrolišu zdravstveno stanje zahvaljujući besplatnim preventivnim pregledima koji se organizuju na inicijativu Ministarstva zdravlja.

Zdravstveni centar (ZC) Loznica ponovo će, kao i svih prethodnih nedelja, biti ustanova u kojoj se to može učiniti.

Ove nedelje svi koji dođu, pa i oni bez zdravstvenog osiguranja, imaju priliku da bez zakazivanja obave pregled kod endokrinologa i urade ultrazvuk štitaste žlezde, više tumor markera, kontrolišu krvni pritisak, nivo šećera u krvi, urade EKG i provere kompletnu krvnu sliku. Ponovo će biti organizovani i sistematski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, u periodu od 8 do 11 časova.

Svi pacijenti kod kojih prilikom pregleda, ili u rezultatima budu uoče nepravilnosti biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede.

- ZC Loznica izražava zahvalnost svim građanima koji su protekle nedelje došli na preglede i poziva sve one koji do sada, iz različitih razloga nisu bili u mogućnosti, da to urade ovoga puta, u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja – poručuju iz ove ustanove.

Prethodne nedelje interesovanje je opet bilo veliko, došlo je 362 Lozničana, a najveće interesovanje bilo je za ultrazvučni pregled stomaka koji je urađen kod 262 prijavljenih. Tada je kod pulmologa bilo 207 osoba, jedna je upućena na skener, a pet na kontrolni rendgen pluća. Pregledi u nedelju traju od 8 do 17 časova.