PRSTE DA POLIŽEŠ! Tajna savršenog ukusa ovog kolača nalazi se u flaši Zaječarsko Crnog piva
Ulepšajte sebi tmurnu jesen savršenim spojem čokolade i Zaječarskog Crnog piva i obećavamo vam da ćete oduševiti ne samo pivopije, već i svakog pravog sladokusca.
Sunčani dani su prošli, a s njima i zategnuti stomaci koje smo pažljivo pripremali za kupaće kostime, tako da slobodno možemo sebi da dopustimo i po koju poslasticu. Kad je već tako, zašto ne uživati u najboljem? Otkrićemo vam dugo skrivanu tajnu perfektnog slatkiša - Čokolodni kolač sa crnim pivom!
Za 4 osobe je potrebno:
- 125 ml Zaječarskog Crnog piva,
- 110 gr istopljenog putera,
- 120 gr šećera,
- 50 gr muskovado smeđeg šećera,
- malo ekstrakta vanile,,
- 50 gr kakao praha,
- 1 jaje,
- 75 ml tečne slatke pavlake,
- 200 gr brašna,
- pola kašičice sode bikarbone,
Za glazuru
- 150 g krem sira,
- 70 gr šećera u prahu,
- 100 ml slatke pavlake
NAČIN PRIPREME:
U jednoj posudi pomešajte Zaječarsko Crno pivo istopljen puter, obe vrste šećera, ekstrakt vanile i kakao, a u drugoj jaje i pavlaku. Zasebno pomešajte i brašno sa sodom bikarbonom.
U mešavinu jaja i pavlake dodajte mešavinu sa pivom i kakaom. Zatim lagano dodajte brašno i mešajte dok se sve ne poveže. Smesu sipajte u kalup prečnika 18cm. koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 40–50 minuta na 180 stepeni.
Izvadite kolač iz kalupa na žicu da se potpuno ohladi, a onda ga odložite u frižider do dekorisanja.
Za glazuru žicom za mućenje umutite krem sir, dodajte šećer u prahu i nastavite sa mućenjem, pa umešajte i ulupanu slatku pavlaku. Kolač premažite pripremljenom smesom i servirajte.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti