U periodu od 18.12.2019. do 06.01.2020. godine Restoran “Porto Malteze” organizuje dane sardinijske kuhinje.

20191212-162626-13-12-2019.jpg
Promo 

Imate priliku da svoja čula prepustite jelima pripremljenim po receptima i rukom šefa Enrica Usai-ja, čije poreklo upravo potiče sa ostrva Sardinije.

20191212-162719-13-12-2019.jpg
Promo 

Inače, savremena kuhinja Sardinije nastajala je kroz istoriju isprepletana uticajima katalonske kuhinje sa severa, đenovske sa jugozapada, dok arapske kuhinje sa juga. Tako se u jelovniku Sardinije svrstavaju paelja, čuveni sos “pesto genovese”. Na ostrvu se jasno razlikuju primorska i planinska kuhinja, zastupljena u centralnom delu Sardinije gde je domaće stanovništvo i bežalo iz obalnog područja tokom osvajanja ostrva.

logorgb.jpg
Promo 

Prisutan je i specifičan način serviranja i konzumiranja određenih jela u papiru za pečenje, kao nasledstvo nekadašnjeg načina pripreme hrane umotane i postavljane direktno u vatru.

U beogradskom Restoranu “Porto Malteze” imate priliku da na trenutak, bilo da je u pitanju ručak, ili večera, probate neki od sardinijskih specijaliteta i osetite kulturu ostrva Sardinije.

20191212-162739-13-12-2019.jpg
Promo 

Podsećamo, “Porto Malteze” se sada nalazi na novoj lokaciji i to na Novom Beogradu u Ulici Savski nasip 9a (ulazak iz Ulice Jurija Gagarina preko puta nove Autobuske stanice u izgradnji).

Dobrodošli!

Kontakt podaci:

Tel: +381 63 550 222 – za rezervacije

+381 63 554 550 – za porudžbine

Mail: info@portomalteze.rs

fb: Porto Malteze

instagram: _porto_malteze

(Promo - tekst / Foto:Promo)