NE PROPUSTITE: PORTO MALTEZE Vas kroz svoju kuhinju vodi na Sardiniju
U periodu od 18.12.2019. do 06.01.2020. godine Restoran “Porto Malteze” organizuje dane sardinijske kuhinje.
Imate priliku da svoja čula prepustite jelima pripremljenim po receptima i rukom šefa Enrica Usai-ja, čije poreklo upravo potiče sa ostrva Sardinije.
Inače, savremena kuhinja Sardinije nastajala je kroz istoriju isprepletana uticajima katalonske kuhinje sa severa, đenovske sa jugozapada, dok arapske kuhinje sa juga. Tako se u jelovniku Sardinije svrstavaju paelja, čuveni sos “pesto genovese”. Na ostrvu se jasno razlikuju primorska i planinska kuhinja, zastupljena u centralnom delu Sardinije gde je domaće stanovništvo i bežalo iz obalnog područja tokom osvajanja ostrva.
Prisutan je i specifičan način serviranja i konzumiranja određenih jela u papiru za pečenje, kao nasledstvo nekadašnjeg načina pripreme hrane umotane i postavljane direktno u vatru.
U beogradskom Restoranu “Porto Malteze” imate priliku da na trenutak, bilo da je u pitanju ručak, ili večera, probate neki od sardinijskih specijaliteta i osetite kulturu ostrva Sardinije.
Podsećamo, “Porto Malteze” se sada nalazi na novoj lokaciji i to na Novom Beogradu u Ulici Savski nasip 9a (ulazak iz Ulice Jurija Gagarina preko puta nove Autobuske stanice u izgradnji).
Dobrodošli!
Kontakt podaci:
Tel: +381 63 550 222 – za rezervacije
+381 63 554 550 – za porudžbine
Mail: info@portomalteze.rs
fb: Porto Malteze
instagram: _porto_malteze
(Promo - tekst / Foto:Promo)
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)