Svake subote poklon u Kuriru - dodatak Naši najlepši!

Grčka kuhinja je jedna od najstarijih evropskih kuhinja. Čuveni feta sir, pravljen od kozijeg ili ovčijeg mleka, je omiljeno meze, ali i sastavni deo mnogih salata i jela pečenih u rerni. Od povrća najviše se koriste paradajz, krompir, krastavac, plavi patlidžan, pasulj, crni i beli luk, paprika, tikvice... Začini koje možete naći u grčkoj kuhinji su: origano, ruzmarin, majčina dušica, peršunov list, biber, cimet.

U sutrašnjem Kurirovom dodatku, Naš najlepši GRČKI KUVAR, dobićete recepte za jela kao što su: jaja sa šampinjonima i paprikom, grčko meze, čorba sa mesnim knedlicama, ćorba od sočiva, pečurke sa vinom, piletina lemonato, jagnjetina na grčki način, teleći paprikaš s Krfa, svinjske šnicle u vinu, musaka sa paradajzom, punjena paprika na grčki način i mnoga druga.

Čitajte Kurir, jer uvek dobijate više!

(Promo - tekst / Foto: Promo)