Tradicionalana trpeza ne može da se zamisliti bez omiljenog sprskog predjela – čvaraka. Uz vruću pogaču, kajmak, sir, pršutu i ajvar, nekako najbolje idu čvarci. Tako je bilo do skoro, a onda je Zlatiborac odlučio da ovaj specijalitet učini dostupnim gde god da se nalazite! Nekada je bilo nezamislivo da vam čvarci budu izbor za užinu dok ste, primera radi, na poslu, a danas su vam potpuno dostupni i van kuće.

Čvarci kao čija seme

Ko bi rekao da je sastav čvaraka donekle sličan jednoj od trenutno najpopularnijih zdravih namirnica koja je "zaludela" svet - čija semenkama! Poznato je da su one bogate masnoćama, vlaknima, proteinima, esencijalnim mineralima i antioksidansima.

Kao deo srpske kulinarske tradicije, čvrci i svinjska mast sadrže nezasićene masne kiseline koje se preporučuju kao najzdravije masnoće.

Užina bogata proteinima

Njihov visok sadržaj proteina, čak do 40 odsto, čini ih idealnim obrokom. Osim što vam čvarci mogu pružiti potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih zadataka, ova gurmanska đakonija više nije od onih koje konzumiramo isključivo kod kuće ili u restoranu, za stolom. Zahvaljujući Zlatiborcu, možete ih grickati bilo kada i bilo gde. Spakovani u čašu odličan su izbor za užinu čak i kada ste na poslu ili u prokretu.

Pritom, ne sadrže gluten i veštačke boje, a proizvode se po tradicionalnoj recepturi, pa su jedini sastojci ovih visokoproteinskih namirnica slanina, voda i so. Gde god da krenete, čašu čvaraka možete poneti sa sobom, otvorite je u hodu, za vreme pauze za užinu ili ispred računara.

Za prave ljubitelje čvaraka, u ponudi Zlatiborca mogu se pronaći domaći i duvan čvarci koji su pakovani u čaši. Vaše je samo da izaberete!

Promo tekst