Dnevne novine Kurir u subotu, 13. novembra, svim čitaocima poklanjaju KUVAR. Tema narednog broja je slavska trpeza! Posni i mirisni recepti za domaćice kojima treba ideja šta da spremaju na dan kada porodica slavi svog sveca.

Pored jelovnika, svaka slavska trpeza mora da ima sveću, kolač, žito i vino.

Pokazaćemo vam korak po korak kako da napravite savršeno slavsko žito! Tri su tajne ovog recepta koje domaćice treba da znaju

Posni ručak koji će zadiviti goste: Sarmice od blitve, pita od praziluka i pirinča, posna ruska salata, riblja čorba, pečena pastrmka

Mrsne slavske đakonije: Teleća čorba, pečeni svinjski but, slana torta s tost hlebom, riblja čorba, starinska sarma, jagnjeće pečenje

Slatki recepti: Keks torta s jabukama, esterhazi torta, oblande s čokoladom, reforma

Saveti za poseban izgled svečane trpeze: Kako izabrati stolnjak, tanjire, salvete…

Savršen vikend ručak master šefa Raše: Pileća bajadera, skuša iz rerne s povrćem, zapečene paprike punjene sirom