Svaki decembar ima neku posebnu magiju. Svi lagano uzimamo zalet za novogodišnje i božićne praznike, doba godine koje je tradicionalno rezervisano za trenutke koje provodimo u krugu porodice i prijatelja, za bogatom trpezom.

Čarolija prazničnih kolača

Iako su prva asocijacija na praznične kolače - medenjaci, to ne mora da bude tako… Pogledajte preporuke našeg najpopularnijeg TV kuvara Lepog Brke i svoje najdraže ljude obradujte posebnim čoko poslasticama - sa slanim karamel filom.

Blaga aroma morske soli oduševiće sve, jer ovaj moćan začin kolačima daje posebnu notu, bolji ukus i finiju teksturu.

Lepi Brka je izabrao morsku so, a vi?

Mnogo je razloga zbog kojih se naš najpoznatiji šef opredelio baš za novosadsku Panonija so. Između ostalog – jedini su proizvođač morske soli na našem kontinentu, smešten u zemlji koja nema pristup moru!

Zato u ovoj kompaniji vole da kažu da "Panonija so" nastaje kada se spoje Mediteran i Panonsko more.

A sada je vreme za odlične praznične recepte, koje ne smete propustiti!

bom-trade-naslovna.jpg
Promo 

Mafini sa slanim čoko prelivom

Sastojci za 4 komada (veća):

150 g brašna

130 g šećera

20 g kakaa

1 kašičica sode bikarbone

Prstohvat Panonija morske soli

80 ml ulja

1 kesica vanillin šećera

240 ml vode

Za preliv:

150g čokolade

1 dl mleka

1 kašičica Panonija morske soli

Način pripreme:

U posudi za mešanje pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, kakao i so. Dodajte ulje, ekstrakt vanile i vodu. Sve zajedno umutite mikserom.

Dobijenu masu rasporedite u papirne korpice za pečenje mafina. Ove koje sam koristio su malo veće i postojanije i ne moraju da se stavljaju u pleh za mafine. One manje papirne korpice moraju i zbog veličine trebaće vam barem 6 komada. Nemojte da punite korpice do kraja zato što će kolač prilikom pečenja poprilično narasti.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 min. Kolač nakon pečenja ostaviti da se ohladi. Poželjno je da u sredini ostane sočan.

Čokoladu istopiti sa mlekom i dodati morsku so. Preliti mafine kada se malo smlače.

bom-trade-3.jpg
Promo 

Kiflice sa čokoladom

Sastojci:

Za testo:

600g brašna

1 suvi kvasac

1 prašak za pecivo

1 kašičica sitne Panonija soli

2 žumanca

3dl mleka

1,5dl ulja

Za fil: 200 g čokolade

Za posipanje i premazivanje: 200g maslaca i 1 kašika krupne Panonija morske soli

Način pripreme:

U činiji pomešati brašno, kvasac, prašak za pecivo i so. Dodati mleko, ulje i žumanca i zamesiti glatko testo uz pomoć miksera. Podeliti testo na 3 dela, svaki deo razviti u krug i iseći na trouglove. Kockicu čokolade staviti na dno trougla i zamotati.

Kiflice slagati na pleh sa papirom za pecenje, premazati belancem i posuti krupnom morskom solju. Maslac narendati preko kiflica. Ostaviti kiflice da se dignu 30-40 min, pa peći na 180°C 25min. Ostaviti na plehu da se smlače.

Promo tekst