Ove nedelje ugostili smo pet novih porodica. Imali smo priliku da čujemo neobične porodične priče, upoznamo majke i snajke širom Srbije, ali i da proverimo njihove kulinarske veštine.

Tokom nedelje naš voditeljski dvojac, Seka Aleksić i Radomir Raša Vlačić, isprobao je razne specijalitete naših takmičarki, vrhunski kuvar Raša nam je otkrio recept za najbolji slavski kolač, dok nam je Seka pokazala male trikove za savršenu slavsku trpezu.

Porodice koje su se takmičile ove nedelje, bile su:

Ponedeljak: Porodica Jovanović

Slavica je po zanimanju medicinska sestra i voli da pomaže ljudima. U slobodno vreme se bavi prodavanjem šminke i kozmetike. Takodje voli da čita knjige o pravoslavlju i obliazi manastire po Srbiji. Kako Slavica kaže “Kad se kuva kuva se, kad se ne kuva ne kuva se!” a po svemu sudeći prava je domaćica.

Najviše voli da kuva bećarac a omiljeno jelo njenog sina je dobar pasulj. Ana završava Pravni fakultet, a u slobodno vreme se bavi manikirom. U budućnosti želi da postane advokat. Voli da istražuje na internetu nove recepte i tako usavršava svoja kulinarska umeća. Obožava da sprema pastu karbonaru. Marko i Ana su se upoznali na proslavi i to je bila ljubav na prvi pogled. Marko vodi pravi mladalački život. Studira programiranje i fanatik je video igara. Vikend je rezervisan za izlaske sa prijateljima i filmove sa Anom. Omiljena zajednička hrana su im morski plodovi.

majkeisnajkes03special09.00-04-49-06.still003.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Utorak: Porodica Stojković

Sara dolazi iz Trebinja, prvobitno je došla u Beograd zbog studija ali u medjuvremenu je pronašla ljubav svog života. Bavi se produkcijom, video igrama i marketingom, a želja joj je da jednog dana postane vrhunski reditelj.U slobodno vreme posećuje teretanu, a kad je kod kuće uživa u spremanju italijanskih specijaliteta. Filip je, kao i Sara, pun ambicija od kojih je jedna da završi elektrotehniku i započne uspešnu karijeru.

Takodje strast pronalazi i u hokeju i san mu je da jednog dana otputuje i pokaže se na ledu. Često učestvuje na takmičenjima u šahu i dobar je u tome. Omiljene su mu Sarine palačinke, a meso oboje izbegavaju. Majka Nadica je prosvetni radnik u penziji, voli svoje domaćinstvo i svu svoju pažnju posvećuje porodici i dnevnim rekreativnim šetnjama.

majkeisnajkes03special09.00-07-10-18.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Sreda: Porodica Dačić

Mirosinka je poreklom iz Pomoravlja, kako ona kaže: “Dete prirode”, život je privremeno doveo u Beograd ali je obećala sebi da će se vratiti u svoj kraj. Ono što je čini posebnom jeste planinski duh, kilometrima može da pešači, a do pre samo godinu dana se aktivno bavila biciklizmom. Trenutno se bavi vezom i ručnim radom, i pored toga stigne da pročita i koju ratno istorijsku knjigu.

Žikica za sebe kaže da je jako vredan i domaćinski vaspitan čovek. Zaposlen je u industrijskoj firmi već 37 godina, ali kad dodje kući uvek ima volju za kuvanjem. Sa ljubavlju voli da kuva i domaćinski ugosti sve svoje prijatelje, ali kako on kaže najbolji prijatelj mu je njegov pas. Slađana i Žikica su se upoznali jednom prilikom u pozorištu u krugu svojih poznanika i od tada su postali nerazdvojni.

majkeisnajkes03special09.00-10-05-21.still005.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Četvrtak: Porodica Nikolov

Majka Ljubica je profesorka u penziji. Završila je fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i želi da podstakne mlade da se više posvete sportskoj aktivnosti. Sebi je postavila obavezu da dva puta nedeljno rekreaitivno trenira napolju, a kada joj vreme to ne dozvoljava strast pronalazi u slikanju. Za sebe kaže da je talentovana i da je kišno vreme inspiriše da naslika pravo remek delo!

Svu ljubav nesebično pruža svojim unucima i rado im prepričava svoje životne dogodovštine. Jedno od najznačajnijih uspeha je taj što je igrala rukomet u tadašnjoj “Velikoj” državi i kako kaže ispunila je svoj san. Deo svog života je provela u Dalmaciji ali svoju karijeru je htela da završi u svojoj zemlji. Lazar je mladić svog vremena. Voli izlaske, druženje i dobru muziku. Julija i Lazar su se upoznali u srednjoj školi i od tada ljubav cveta. Ono što ih najviše povezuje jeste to što su oboje pravi gurmani. Rado odu u restoran i uživaju u hrani i prijatnom ambijentu. Jednog dana im je cilj da poseduju vrhunski restoran u centru Beograda.

majkeisnajkes03special09.00-13-58-10.still006.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Petak: Porodica Popović

Dragana je diplomirala na Ekonomskom fakultetu ali je život odveo u neke druge vode. Već dugi niz godina se bavi ugostiteljstvom i prenosi da je to ono što zaista voli da radi. U slobodno vreme izradjuje goblene u nadi da će nastaviti zanat svoje majke. Rado provodi vreme u domaćinstvu i brine se o porodici. Mnogo voli da kuva a najviše sprema musaku za njenu decu.

Vanja je takodje krenula putem zanata. Po zanimanju je frizerka, a pored toga završava kurseve profesionalnog šminkanja sa ciljem da u bliskoj budućnosti otvori salon lepote. Vanja je takodje pokazala zainteresovanost u domaćinstvu pa sve svoje slobodno vreme provodi sa Draganom. Vanja i Nikola su se igrom slučaja upoznali na društvenoj mreži posle čega su nastavili život zajedno. Nikola uživa u njihovoj kuhinji i često poziva prijatelje na druženje i klopu. Završio je programiranje i uspešno radi na svojoj karijeri kako bi jednog dana ostvario njihove zajedničke snove

majkeisnajkes03special09.00-16-27-12.still007.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Pobednik ove nedelje je porodica Nikolov sa 36 poena i ona je osvojila nagradu od 100.000 dinara, iza njih su porodica Popović, Dačić, Jovanović pa Stojković.

majkeisnajkes03special09.01-38-55-06.still001.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija PORODICA IZ PARAĆINA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE"! One su napravile maltene istu GIBANICU! Žikica u dilemi vrednoj 10.000 dinara!