Tradicionalni Play at EXIT konkurs pruža autorskim muzičarima šansu da zasijaju na jednoj od najstarijih i najuticajnijih festivalskih bina, Visa Fusion, a ove godine tu priliku će od 6. do 9. jula na EXIT festivalu imati sjajni mladi bendovi TBK, SickSoul, Jolly Little Bunch i Short Reports, kao i multi-instrumentalista PetarZ!

jolly-little-bunch-16x9.jpg
Exit Promo 
foto: EXIT Promo

Exitovoj publici okupljenoj oko Visa Fusion bine prvog dana festivala, u četvrtak, 6. jula predstaviće se četvoročlani sastav TBK iz Beograda, koji nizom video singlova, kao što su „Idemo do klaba“, „Soba u Bigzu“, „Milijardu godina“, „Tanka linija“ i drugi, najavljuje svoj predstojeći, debitantski album. U petak, 7. jula, na istom mestu nastupiće šabački rapcore sastav SickSoul, koji iza sebe ima dva studijska albuma – „Bez kompromisa“ i „ANXIOZZY“, ali i multi-instrumentalista PetarZ, koji donosi mešavinu funk, soul, blues, reggae i latino zvuka, afro ritmove i disko muziku. Iza sebe ima dva studijska albuma, „Riddlephore“ i „Tête-à-tête“, a do sada je sarađivao sa brojnim istaknutim muzičarima, među kojima su Vasil Hadžimanov, Jelena Petošević, Marko Louis, Rhani Krija (Stingov perkusionista), Božo Vrećo i mnogi drugi. Njegovo prvo pojavljivanje na EXIT festivalu bilo je 2019. godine, kada je nastupio na ceremoniji otvaranja sa Markom Louisom.

short-reports-16x9.jpg
Exit Promo 
foto: EXIT Promo

Subota, 8. jul rezervisana je za novosadski bend Jolly Little Bunch. Album „Clubmaster“ ove perspektivne četvorke našao se na listi 25 najboljih regionalnih albuma 2018. godine u selekciji portala Balkanrock, koji je njihov zvuk opisao kao „mešavinu The Culta na gitarama i Pink Floyda na klavijaturama, sa velikom dozom svežine dobijene od slušanja savremenije pop i rok muzike“. Kroz pomenuti album predstavili su video singlove Rosie, Come with Me, Vagabond i istoimeni Clubmaster, a pesmom Nothing Left najavljuju predstojeće LP izdanje.

petar-z-16x9.jpg
Exit Promo 
foto: EXIT Promo

Poslednjeg dana EXIT festivala, u nedelju, 9. jula, publici će se prestaviti glasni i energični alternativni dvojac Short Reports iz Novog Sada. Prvi album „Cats VS Dogs“, koji nosi istaknute video singlove Standoff“, „Connection“, „Lie“, „Goodbyei druge, odsvirali su u preko 50 gradova Evrope i Balkana. Prošle godine predstavljali su Novi Sad kao Evropsku prestonicu kulture u Luksemburgu, a iste godine bili su učesnici PIN konferencije u Skoplju.

tbk-16x9.jpg
Exit Promo 
foto: EXIT Promo

Pored pobednika Play at EXIT konkursa, programu Gorki List Glavne bine pridružuje se beogradski sastav Šajzerbiterlemon, koji će nastupiti u četvrtak, 7. jula, kao i bendovi Ground Zero i War Engine u jedinstvenom B2B – band-to-band izvođenju u petak, 8. jula!

sicksoul-16x9.jpg
Exit Promo 
foto: EXIT Promo

Cilj tradicionalnog Play at EXIT konkursa, koji EXIT festival organizuje u saradnji sa Visom, jeste da podstakne rad i razvoj novih izvođača, koji dobijaju priliku da zasviraju na kultnoj Visa Fusion bini. Ovogodišnji pobednici, bendovi TBK, Petar Z, SickSoul, Jolly Little Bunch i Short Reports, imaće priliku da binu dele sa nekim od vodećih svetskih i regionalnih muzičkih imena, među kojima su američke ska legende The Toasters, britanska post punk senzacija Dry Cleaning, holandski Rudeboy i DJ DNA, Nikola Vranjković, Bojana Vunturišević, Porto Morto, Atheist Rap, Pero Defformero i mnogi drugi.

Promo tekst