SVE ŠTO VAM TREBA TOKOM PRAZNIKA: Dragi ljudi, ukusna hrana po receptu influensera i osvežavajuća Coca – Cola!
Praznici su vreme kada se okupljamo sa dragim ljudima oko raskošne trpeze, deleći ukusna jela i trenutke radosti. Božić i Nova godina oduvek su bili sinonim za tradicionalnu trpezu, bogatstvo ukusa i dobro društvo najbližih – porodice i prijatelja, svih dragih ljudi koji nam znače, jer oni čine ove trenutke nezaboravnim.
Nezaboravni momenti
Deljenje hrane, smeha, toplih zagrljaja i radosti stvara nevidljivu vezu koja jača ljubav i povezuje nas u duhu zajedništva.
Jedan od obaveznih elemenata prazničnog uživanja su i odabrana pića koja upotpunjuju ove posebne trenutke. Zato je Coca-Cola, s svojim osvežavajućim ukusom, neizostavan deo naših prazničnih okupljanja, jer sa svojom karakterističnom aromom doprinosi atmosferi radosti i slavlja. U tim trenucima, Coca-Cola postaje partner u stvaranju nezaboravnih sećanja, simbol radosti i zajedništva koji spaja generacije.
Sreća je u deljenju
"Poseban je užitak biti okružen dragim ljudima za vreme praznika”, kaže Jelena Dosković, influenserka poznata po svojim kulinarskim čarolijama.
- Za mene, magija je u deljenju ukusnih zalogaja sa onima koje volimo. Sve postaje potpuno kada je na stolu i osvežavajuća Coca-Cole – ističe Jelena i poručuje da inspiraciju za ukusno jelo na prazničnoj trpezi možemo pronaći u njenom receptu za savršene hrskave krompiriće sa sočnim svinjskim fileom koji vole sve generacije.
Evo kako da pripremite ukusno jelo:
Sastojci:
Za svinjski file:
- 2 svinjska filea
- biber
- morska so
- 60 gr otopljenog putera
- kašičica suvog peršuna
- 2-3 čena belog luka
Za krompiriće:
- 8 krompira srednje veličine
- kašičica senfa
- kašičica ruzmarina
- kašičica začina za krompir
- kašičica soli
- kašika maslinovog ulja
Priprema:
- Svinjski file očistite i posušite ubrusom. Posolite i pobiberite po ukusu, a potom premažite mešavinom otopljenog putera, belog luka i peršuna.
- Na zagrejanom tiganju pecite meso po dva minuta sa obe strane, a potom prebacite u pleh za pečenje.
- Krompir očistite i isecite na jednake parčiće, prokuvajte ga nekih 7-8 minuta, a potom začinite senfom, ruzmarinom, začinom za krompir, solju i maslinovim uljem. Promešajte i dodajte u pleh sa mesom.
- Prelijte preostalom tečnošću iz tiganja u kojem se meso peklo, pokrijte pleh i pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200°C.
- Rezultat je savršeno sočno meso i divno aromatizovani krompirići – idealno jelo za prazničnu trpezu.
Uživajte u svakom od ovih trenutaka, jer svaki je neprocenjiv. Neka vam praznici budu ispunjeni ljubavlju, smehom i, naravno, ukusnom hranom uz Coca-Colu.
Promo
"PONOSAN NA ČINJENICU DA U PREMIJERU ORBANU IMAMO ISKRENOG PRIJATELJA" Predsednik Vučić se oglasio iz Budimpešte posle sastanka s mađarskim premijerom (foto)