Praznici su vreme kada se okupljamo sa dragim ljudima oko raskošne trpeze, deleći ukusna jela i trenutke radosti. Božić i Nova godina oduvek su bili sinonim za tradicionalnu trpezu, bogatstvo ukusa i dobro društvo najbližih – porodice i prijatelja, svih dragih ljudi koji nam znače, jer oni čine ove trenutke nezaboravnim.

Nezaboravni momenti

Deljenje hrane, smeha, toplih zagrljaja i radosti stvara nevidljivu vezu koja jača ljubav i povezuje nas u duhu zajedništva.

Jedan od obaveznih elemenata prazničnog uživanja su i odabrana pića koja upotpunjuju ove posebne trenutke. Zato je Coca-Cola, s svojim osvežavajućim ukusom, neizostavan deo naših prazničnih okupljanja, jer sa svojom karakterističnom aromom doprinosi atmosferi radosti i slavlja. U tim trenucima, Coca-Cola postaje partner u stvaranju nezaboravnih sećanja, simbol radosti i zajedništva koji spaja generacije.

Sreća je u deljenju

"Poseban je užitak biti okružen dragim ljudima za vreme praznika”, kaže Jelena Dosković, influenserka poznata po svojim kulinarskim čarolijama.

- Za mene, magija je u deljenju ukusnih zalogaja sa onima koje volimo. Sve postaje potpuno kada je na stolu i osvežavajuća Coca-Cole – ističe Jelena i poručuje da inspiraciju za ukusno jelo na prazničnoj trpezi možemo pronaći u njenom receptu za savršene hrskave krompiriće sa sočnim svinjskim fileom koji vole sve generacije.

Evo kako da pripremite ukusno jelo:

Sastojci:

Za svinjski file:

  • 2 svinjska filea
  • biber
  • morska so
  • 60 gr otopljenog putera
  • kašičica suvog peršuna
  • 2-3 čena belog luka

Za krompiriće:

  • 8 krompira srednje veličine
  • kašičica senfa
  • kašičica ruzmarina
  • kašičica začina za krompir
  • kašičica soli
  • kašika maslinovog ulja

Priprema:

  • Svinjski file očistite i posušite ubrusom. Posolite i pobiberite po ukusu, a potom premažite mešavinom otopljenog putera, belog luka i peršuna.
  • Na zagrejanom tiganju pecite meso po dva minuta sa obe strane, a potom prebacite u pleh za pečenje.
  • Krompir očistite i isecite na jednake parčiće, prokuvajte ga nekih 7-8 minuta, a potom začinite senfom, ruzmarinom, začinom za krompir, solju i maslinovim uljem. Promešajte i dodajte u pleh sa mesom.
  • Prelijte preostalom tečnošću iz tiganja u kojem se meso peklo, pokrijte pleh i pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200°C.
  • Rezultat je savršeno sočno meso i divno aromatizovani krompirići – idealno jelo za prazničnu trpezu.

Uživajte u svakom od ovih trenutaka, jer svaki je neprocenjiv. Neka vam praznici budu ispunjeni ljubavlju, smehom i, naravno, ukusnom hranom uz Coca-Colu.

Promo