15 RAZLOGA DA PORODIČNO POSETITE OVOGODIŠNJI MOUNTAIN MUSIC FEST: Jedinstvena planinska avantura na Divčibarama
Foto: Promo

15 RAZLOGA DA PORODIČNO POSETITE OVOGODIŠNJI MOUNTAIN MUSIC FEST: Jedinstvena planinska avantura na Divčibarama

Zabava -

Ukoliko ste se već vratili sa odmora, ili ga željno išekujete tek nakon druge polovine avgusta, imamo sjajan predlog kako da prekratite vreme i pobegnete od gradskih vrućina!

Mountain Music Fest, butik festival muzike, prirode i društva, ove godine se održava od 2. do 4. avgusta, tradicionalno - na Divčibarama. Kao i svake godine, pored kvalitetnog, alternativnog zvuka i planinskog ambijenta, MMF nudi mnoštvo zanimljivih – edukativnih, sportskih, kreativnih i naučnih sadržaja za najmlađe (i one koje se tako osećaju)!

Ako smo vas zainteresovali, daćemo vam čak 15 razloga da posetite Divčibare prvog avgustovskog vikenda i svojim mališanima osigurate celodnevnu zabavu u hladu Čudesne šume!

Mountain Music Fest
foto: Promo

Sportski i plesni sadržaji

Već devet godina zaredom, ples i sport su deo nezaboravne porodične avanture na Mountain Music Festu – i vi i vaši najmlađi ćete uživati u plesnim ritmovima i sportskim izazovima, a ove godine organizatori su spremili čak šest!

  1. Na radionici Akrobatika u dvoje će svi parovi moći da posmatraju festival iz potpuno druge perspektive i zabave se učeći osnovne akrobatske poteze i figure. Uzrast: 9+ godina.
  2. Moderatori radionice koja podstiče koordinaciju, razvija osećaj za ritam i pokret, muzičke veštine i socijalizaciju pod nazivom Ruke kao perkusije, imaće zadatak da sa decom stvore ritmove koristeći dlanove i glas. Uzrast: 8-15 godina.
  3. Moći ćete da se pridružite šumskom mini survajver poligonu, savladajte prepreke i dođete do cilja uz sjajnu zabavu u okviru Školice sporta! Uzrast: 6+ godina.
  4. Uz pomoć moderatora iz Žonglerske magije bićete deo cirkuske igre, razvićete koordinaciju i refleks i žonglirati na kreativne načine. Uzrast: 7+ godina.
    Mountain Music Fest
    foto: Promo

Avanturistički sadržaji

Na Mountain Music Festu, avanturistički sadržaji će vaše mališane (a možda i vas) sprovesti kroz lavirint divčibarskih staza i šuma u potrazi za blagom ili orijentiring. Svaka aktivnost je osmišljena da probudi istraživački duh, razvije veštine snalaženja i pruži priliku suočavanja sa izazovima u bezbednom i zabavnom okruženju!

  1. Penjanje po drvenim konstrukcijama, prelazak preko visećih mostova i spuštanje niz tobogane u okviru Avantura parka testira snagu, spretnost i hrabrost i predstavlja savršeno mesto za sticanje samopouzdanje u sigurnom i podržavajućem okruženju. Uzrast: 4-15 godina
  2. Na Orijentiringu ćete se vi i vaša deca izgubiti u šumi, a potom i pronaći svoj put uz pomoć karte i kompasa. Osim toga, možete se naći u lavirntu ili potrazi za blagom i osvojiti nagrade! Uzrast: 10+ godina (mlađa deca uz pratnju starijih).
  3. Na ZipLine-u, deca će moći da „lete” kroz krošnje drveća i dožive planinu iz potpuno nove perspektive, dok sigurnosna oprema i stručni instruktori garantuju bezbedan i zabavan spust za sve mlade avanturiste! Uzrast: 4+ godina

Kreativni sadržaji

Na Mountain Music Festu ćete i ove godine moći da pronađete raznovrsne radionice koje će inspirisati vaše mališane da stvaraju, istražuju i zabavljaju se. Od pravljenja papirnih aviončića do sklapanja drvenih životinja - svaka aktivnost je osmišljena da potakne njihovu kreativnost i pruži im priliku da svoje ideje pretvore u stvarnost.

  1. Pravimo čestitke od srca za nekog koga volimo uz pomoć papira u boji, trakica, nalepnica, šljokica, perlica i puno mašte! Uzrast: 3+ godina.
  2. Deca će moći da se upoznaju se sa našim MMF WOOD Animals drvenim životinjama i sklapaju 3D figure. Uzrast: 4-9 godina.
  3. Na MMF pisti praviće papirne aviončiće, koji će kasnije leteti kroz šumu. P.s. Idealno za sve uzraste! Uzrast: 7+ godina.
  4. Na jednodnevnom kursu vajanja “Šta se iza brda vaja?”, kreirajte skulpture i ukrasite ih bojama za glinu zajedno sa prof. Nikolom Romanovićem. Uzrast: 5+ godina.
    Mountain Music Fest
    foto: Promo

Edukativni sadržaji

Ovog leta, i učenje će biti zabavno! Edukativne MMF radionice osmišljene su da poduče najmlađe o važnosti očuvanja prirode, razvijanju veština i istraživanju sveta oko njih.

  1. Naši stručni vaspitači će na informativan i zabavan način na radionici 10 zabavnih načina da sačuvamo planetu by Ecowell&Ecoegg upoznati decu sa najvažnijim principima za očuvanje prirode. Na kraju radionice, svaki mališan dobija poklončić iznenađenja! Uzrast: 3-7 godina.
  2. Na edukativno-kreativnoj radionici Čudesna kutija za slatkiše, od plastičnih flaša kreiramo zanimljive posudice za bombone u obliku životinja i učimo decu kako da recikliraju na zabavan način! Uzrast: 3-10 godina.
  3. Tokom 90 minuta igre pod nazivom Potraga za stanovnicima šume, deca će upoznati različite biljne i životinjske vrste - učimo o prirodi kroz igru! Uzrast: 6+ godina.
  4. A za malo stariju decu, u okviru ZENariuma, zajedno stvaramo mali ekosistem, učimo kako funkcioniše i kako da ga održavamo. Biljke, materijal i sav potreban alat su obezbeđeni, a ZENarium koji sami napravite nosite sa sobom da svakodnevno uživate u svojoj kreaciji. Uzrast: 16+

Kao što možete videti, Mountain Music Fest nije samo još jedan festival u moru istih, već prava porodična i planinska avantura! Bilo da uživate u uzbudljivim sportskim aktivnostima, kreativnim radionicama, edukativnim programima ili adrenalinskim avanturama, svaki član porodice pronaći će nešto za sebe.

Karte možete kupiti na prodajnim mestima tickets.rs ili na samom ulazu na festival, a u skladu sa odlikom porodičnog festivala, ulaz za decu do 10 godina je besplatan.

Sve ostale informacije u vezi sa dodatnim sadržajima, kao i lokacijom, smeštajem, ulaznicama i propratnim aktivnostima možete pronaći na veb-sajtu mmf.rs i na festivalskim Facebook i Instagram stranicama.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track