"Komšiluk" je zabavna kulinarska emisija na Kurir televiziji, gde se u timovima po dvoje, uz nezaboravno druženje, kuvanjem bore za dnevne i nedelje nagrade. Svake nedelje će se u našoj kuhinji takmičiti pet timova, a nedeljno se opraštamo od jednog tima, a nedeljno pobednik može biti samo jedan tim.

Svaki tim ima priliku da kuva dva puta u toku nedelje, a glavna nagrada iznosi 1.000.000 dinara, a nedeljni pobednik dobija 100.000 dinara i direktno se plasira u dalje takmičenje.

Prva dva tima koja će ukrstiti kutlače bili su majka Zorica i njena Ćerka Marija, koje kažu da su se prijavile prvenstveno da bi pobedile. S druge strane kuhinje nalazili su se Goran i Nenad, dva kuma koja uživaju u kuvanju.

Screenshot_5.jpg
Kurir Televizija 

Osim što kuvaju ukusna jela, naši kuvari imaju još jedan zadatak, a to je da što bolje ugoste ostale takmičare u prostoriji koja se zove "Kućni savet". Onaj tim čiji gosti budu zadovoljniji osvaja titulu boljeg domaćina i kući nosi dnevnu nagradu u iznosu od 10.000 dinara.

U prvoj epizodi, ova dva tima su za zadatak imali da naprave leskovačku mučkalicu i pire krompir. Kumovi su priznali da nikada nisu pravili leskovačku mućkalicu. Naime, takmičari sada moraju da obave nabavku, a to se radi tako što jedan član ekipe dobije tri pitanja, dok drugi čeka vrata lifta da se otvora koja vode do svojevrsnog mini marketa.

Ukoliko odgovore tačno na jedno pitanje, imaće svega 60 sekundi, a biće ograničeni na samo najosnovnije namirnice za spiska za pripremu pomenutog specijaliteta. Doduše, ako daju dva tačna odgovora, imaće 80 sekundi za nabavku, a osim osnovnog spiska, imaju pravo na tri namirnice sa kojim će jelo biti ukusnije. Međutim, ako tačno odgovore na sva pitanja, imaće čak 100 sekundi za nabavku, a uz to još šest namirnica mimo spiska.

Kurir televizija KREĆE BORBA ZA 1.000.000 DINARA! Nova zabavna emisija na Kurir televizijI sa DNEVNOM, NEDELJNOM I GLAVNOM NAGRADOM: Kuvanjem i druženjem do pobede!

Goran i Nenad su na sva tri pitanja dali tačan odgovor, ali ni dame nisu zakazale, pa su oba tima uživala u maksmialnim pogodnostima za ovaj deo takmičenja.

Nakon završenog jela, te serviranja istog za osam osoba, došlo je vreme za degustaciju i finalnu ocenu. Marija i Zorica su po mišljenju većine napravile bolje jelo, ali i voditelja Mirke Vasiljević i Raše Vlačića, pa su se plasirale u dalji krug i osvojile nagradu od 10.000 dinara.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Kurir televizija PUNJENE LIGNJE I DALMATINSKO VARIVO NA POSEBAN NAČIN! Majka i snajka pripremale specijalitet koji se dopao svima: Čista desetka!