"Komšiluk" je zabavna kulinarska emisija na Kurir televiziji, gde se u timovima po dvoje, uz nezaboravno druženje, kuvanjem bore za dnevne i nedelje nagrade. Svake nedelje će se u našoj kuhinji takmičiti pet timova, a nedeljno se opraštamo od jednog tima, a nedeljno pobednik može biti samo jedan tim.

Svaki tim ima priliku da kuva dva puta u toku nedelje, a glavna nagrada iznosi 1.000.000 dinara, a nedeljni pobednik dobija 100.000 dinara i direktno se plasira u dalje takmičenje.

KOMSILUK-S01EP02.00_01_46_04.Still001.jpg
Kurir Televizija 

U drugom danu zabavne kulinarske emisije ukrstili su kutlače kumovi Goran i Nenad, koji su se takmičili u prvoj epizodi "Komšiluka" i Luka i Aleksa, braća od tetke.

KOMSILUK-S01EP02.00_06_50_09.Still005.jpg
Kurir Televizija 

Osim što kuvaju ukusna jela, naši kuvari imaju još jedan zadatak, a to je da što bolje ugoste ostale takmičare u prostoriji koja se zove "Kućni savet". Onaj tim čiji gosti budu zadovoljniji osvaja titulu boljeg domaćina i kući nosi dnevnu nagradu u iznosu od 10.000 dinara.

U drugoj epizodi, ova dva tima su za zadatak imali da naprave potaž od povrća i bećar paprikaš. Naime, takmičari sada moraju da obave nabavku, a to se radi tako što jedan član ekipe dobije tri pitanja, dok drugi čeka vrata lifta da se otvora koja vode do svojevrsnog mini marketa.

KOMSILUK-S01EP02.00_30_48_03.Still004.jpg
Kurir Televizija 

Ukoliko odgovore tačno na jedno pitanje, imaće svega 60 sekundi, a biće ograničeni na samo najosnovnije namirnice za spiska za pripremu pomenutog specijaliteta. Doduše, ako daju dva tačna odgovora, imaće 80 sekundi za nabavku, a osim osnovnog spiska, imaju pravo na tri namirnice sa kojim će jelo biti ukusnije. Međutim, ako tačno odgovore na sva pitanja, imaće čak 100 sekundi za nabavku, a uz to još šest namirnica mimo spiska.

KOMSILUK-S01EP02.00_43_13_04.Still003.jpg
Kurir Televizija 

Goran i Nenad su imali jedan tačan odgovor, dok su Luka i Aleksa imali 3 tačna odgovora. Nakon završenog jela, te serviranja istog za osam osoba, došlo je vreme za degustaciju i finalnu ocenu. Luka i Aleksa su po mišljenju većine napravili bolje jelo, ali i voditelja Mirke Vasiljević i Raše Vlačića, pa su se plasirali u dalji krug i osvojili nagradu od 10.000 dinara.

KOMSILUK-S01EP02.00_45_41_03.Still002.jpg
Kurir Televizija 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs