Čuvena Kraljevska filharmonija iz Londona, Royal Philharmonic Orchestra, nastupiće u Sava Centru 12. oktobra u okviru Classico festivala u organizaciji Skymusic-a, a ovo nezaboravno veče klasične muzike predvodiće jedan od najcenjenijih dirigenata današnjice, Vasilij Petrenko.


Maestro Petrenko, koji je 2021. godine preuzeo ulogu muzičkog direktora ovog prestižnog orkestra, priprema poseban program za beogradsku publiku - na repertoaru će se naći dela Dvoržka, Šopena i Bartoka.


Njegova impresivna karijera uključuje vodeće pozicije u filharmonijama širom sveta, od Liverpula do Osla - predvodio je neke od najprestižnijih svetskih ansambala uključujući Berlinsku filharmoniju, Londonski simfonijski orkestar, Filharmoniju Orchestra, Češku filharmoniju, Ruski nacionalni orkestar i mnoge druge, dirigovao je u prestižnim salama poput Royal Albert Hall i poznat je po svom inovativnom pristupu koji kombinuje tehničku briljantnost i emotivnu dubinu. Njegov rad je višestruko nagrađivan – uključujući titulu Umetnika godine na prestižnom Gramophone takmičenju čak dva puta, 2007. i 2017. godine, kao i nagradu za najboljeg muzičkog umetnika na Classical Brit Awards 2010. godine.


Sa Royal Philharmonic Orchestra, jednim od najprestižnijih ansambala na svetu, Petrenko donosi novi nivo energije i umetničke vizije. Njegova filozofija muzike, koju opisuje kao "od srca do srca", osetiće se i u Plavoj dvorani Sava Centra 12. oktobra. Tada će srpska prestonica imati priliku da čuje i vidi još jednog muzičkog genija - mladog pijanistu Yunchana Lima, svetsku senzaciju u svetu klasične muzike, koji je sa samo 18 godina postao najmlađi pobednik prestižnog Van Cliburn International Piano Competition 2022. godine.


Ulaznice za koncert su dostupne putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

Promo